slide show

Josefin tipsar

Hejsan! Tänkte tipsa om att bada och fixa hästen samt dina egna grejer till tävling!

Bada häst, har du en vit häst som är VÄLDIGT skitig, tex kissfläckar och gräsfläckar?! Använd skimmelschampo! Annars funkar vanligt hästschampo!

Börja med att fylla en hink med ljummet vatten, häll ner hästschampot och låt det stå tills du har tvättat manen, använd vanligt "människo" schampo tex Gliss, skölj sedan ur och ha i balsam, skölj då oxå hela hästen med vatten, ta nu hinken med hästschampo och tvätta noggrant, är det vinter kan du vänta med benen tills kroppen är klar, då du kan lägga på ett täcke! Men efter schampot sköljer du så klart av hela hästen, lägg sedan på ett täcke (vid vintertid) och tvätta svansen på samma sätt som manen, och även benen om du har lagt på hästen ett täcke. Annars ska du givetvis tvätta benen och kroppen tillsammans! När du badat hästen ställ upp den där du vill (inte i boxen, utifall dom vill rulla sig så är det en dålig ide) spraya då pälsglans i manen och svansen för lite extra glans när den torkar, låt hästen sedan gå in i boxen och torka, fläta gärna svansen när den är lite fuktig! Inte blöt!! Om du ska knoppa gör du även bäst flätor när den är fuktig! Tänk på att inte göra för stora flätor!

Putsa!
Putsa sadel och träns samt stövlar! Om du har benskydd i plast, använd lite ekol-olja för en snygg glans! Till sadel och träns, och givetvis stövlarna så torka av med en fuktig trasa eller använd sadelschampo, använd sedan fett/balsam, för en extra glans använd EFFAX eller STÜBBEN! Packa allt du behöver ha med dig!

I ordning nu då:
1. Schamponera manen, skölj ur noga!

2. Skölj HELA hästen och ha i balsam i manen samt schamponera hästens kropp, (vintertid, hoppa över benen)

3. Skölj och lägg på ett täcke om det är kallt!

4. Schamponera svansen och benen, skölj ur svansen och ha i balsam, skölj noga ur!

5. Ha pälsglans i manen och svansen.

6. Fläta manen/svansen när den är fuktig, ska du knoppa tänk på att göra jämna och inte för stora flätor.

7. Hästen är klar, nu är det bara att fixa allt som är kvar.

OBS! Om du ska lägga på täcke på hästen, ta först ett fleecetäcke och sedan ett ylletäcke ovanpå, för bäst och snabbast resultat!

Kram och lycka till!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback