slide show

Hej tillbaka!

Nu ska jag försöka blogga igen..
Har en fundering.. Men vet inte riktigt.. Känns konstigt men det är ändå så att det väljer ju jag själv.. Men jag vet inte :/

Dom 3 första skoldagarna i högstadiet har iaf varit tipptopp!! :)
Trivs jätte bra, alla i klassen verkar schysta men vi känner ju inte varandra så super bra än, men ganska många från min gamla klass går i min klass, så är inte så många jag inte känner osv, men igår gick vi iaf skåpen så vi slipper bära på allt.. ;) bussen går också bra! :)
Tänkte bara lämna en liten mening till en person som jag tror kommer läsa detta,

Du.. Jag älskar dig och det vet du men du brydde dig aldrig i början, men fu kanske har börjat inse va du betyder för mig, älskar dig och kommer ALDRIG lämna dig..
Boy, I love you, you feel the same, i am never gonna let you go.. In your arms I feel safe, ❤


Morgon..


tårarna bara rinner..

 <3
 
Nej hon är inte död eller i närheten, men en liten grej har hänt bara <3

Skit dåligt ridet av mig.. ;/

Idag så va jag o tävlade med pins, LC o LB, jg red uselt, (ärligt!) en av de sänsta ritter jag gjort.. Ponnyn skötte sig jätte bra! :D men sen gjorde jag allt fel.. La henne fel på hinder så hon kom fel,
Men det kan inte Alltid gå bra..! :)

//emma, känner ingen blogglust.. Ska skippa bloggen några dagar.. Kan inte fokusera mig i annat..


Herregud!

Igår va det träning på schemat, kan bara säga HERREGUD, Blondie börjar fatta grejen nu, hennes teknik va bättre än aldrig förr och det känns som att hon förstår vad hon ska göra nu, hon hoppade verkligen! Igår va en sån dag som man åkte från stallet och kände "det här har jag gjort". JAG med hjälp av duktiga Lisa har gjort det här, jag har tvivlat på henne sååååå mycket men om de är så att hon fortsätter med det här då har jag absolut en till toppen ponny!

Idag är det tvätta putsa och packa dagen för imorgon är det tävling i Norrköping med Blondie, det är på gräs så vi måste fixa brodd hålen osv!
Ska skritta båda hästarna sen mocka och bada Blondie, sen packa sadelskåpet. // Josse


Dagen!:

Glömde skriva om tisdags när vi hoppade:( gör det nu ist!
Vi började med låga hinder 60-70cm uppvärmning super fin men pigg ;)
Sen h
Började vi hoppa några linjer, SJUKT fin!
Sen skulle vi hoppa bana, då gick tempot upp lite osv.. :/ blev inte lika nöjd med den, då låg alla hinder mellan 80-105cm ca, hon samlade dig sjukt bra mot ett räcke med vatten under, hoppade det super, hon rev några gånger när hon kom fel. Men sånt händer! ;)
Slutresultat: jätte nöjd!


Idag då! Jo idag red jag henne på fältet.. Skritt trav galopp, jon bockade säkert 10 gg.. Bus fia, hon fick galoppera i lite snabbare tempo och det tyckte hon va sjukt kul.. :)
Sen såklart "drog" hon av sig 1 boots.. :/ och då gick jag upp till stallet slängde in hästen borstade lite, gick ner till fältet.. Och gick där jag red, blev spår, geästet va säkert 90-1m högt så det va rätt jobbigt o mitt i allt det börjar det regna/hagla rejält.. Där gick jag runt i en långärmad tröja ridbyxor och stövlar -_-
Hittade aldrig bootset.. Och hon MÅSTE ha det på lördag när vi ska tävla på gräs.. Hon trampar sig utan brodd.. Och nu ska hon ha gräs brodd ju.. Och utan boots lär det inte finnas några hovar kvar :/
Ska pröva ett par imorgon.. Dom är förstora men kanske går.. :)
Nu måste jag sova, godnatt ❤


Dagen:!

Har bakat till min mamma som fyller idag! Vart i staller red ca 15 min på banan skritt trav och lite galopp, sen hem baka, kladdkaka, håller på med chokladbiskvier .. Dom blev inte lika fina som sist. :(
Men goda!
Pina va pigg o glad! :)
Nu ska jag göra klart här!! :)
Puss o kram!/ emma


Untitled Video


Imorgon!

Ska pina hoppas inför helgen!
Bana :)
Idag red jag henne på banan.. Hon va väldigt pigg så gjorde många halter efter bommar efter ett tag galopperade hon skuttade över bommen och stannade efyer ca 4 m .. Har nog aldrig hänt! ;)


BILDBOMB !

Ikväll eller imorgon får ni bildbomb från SM och tävlingarna på NRS i helgen, mina redigerade bilder från SM har raderats så jag vet inte om jag lägger upp dom oredigerade eller tar mig tid till att redigera alla igen, även dom från helgen ska redigeras isf!

// Josse


Blogg beroende..

Jag är nog ärligt blogg beroende, det kanske inte märks då jag inte ALLTID bloggar och skriver perfekta inlägg men jag har tänkt på det och de är nog så jag betraktar mig själv som blogg beroende egentligen, jag har MASSOR med inlägg på min dator som jag skriver på lite nu och då.

Jag skrev igår att jag skulle ta en blogg paus men helt ärligt det går inte.. Jag är beroende av att gå in och skriva något eller skriva något nytt som jag sen kan ge er när det är klart!

Med det här inlägget ska ni få "mitt upplägg" på bloggen..

Måndagar: tänkte mig att vi skulle slänga in något "privat", om mitt liv, mitt kämpande och vad jag gjort i livet!

Tisdagar: kanske bara blir en slapp dag med lita "allt och inget" inlägg?!

Onsdagar: får ni bara de inlägg jag har lust att ge er.

Torsdagar: ska jag försöka göra en HISS och DISS.

Fredag: tips för olika sysslor i stallet eller varför inte olika "övningar" jag gör med mina hästar..

Helgerna: det lär bli tävlings uppdateringar och kanske lite tips inför tävling?! Eller en outfit?!

Kanske verkar det här lite sjukt att jag bestämmer vad ni ska få för läsning men jag måste känna att jag får rutiner på bloggen, något att jobba med! Kommer fixa inställda till varje vecka och jag ska berätta min historia.. Och mitt livs olycka.. Som ledde mig till detta!

Ni får bra uppdatering från nästa vecka då skolan börjar! // Josse


Min dröm var..

Som ni alla bloggläsare vet så vill ju jag kvala in Ung-Ponny SM med Pina, och det har ALLTID varit min dröm att få känna mig stolt över någonting, som jag fått verkligen kämpa för!
Men Pina och jag hör ihop, och vi bådavill det här, hon älskar att hoppa, jag älskar att hoppa, VI älskar att hoppa ihop, känslan när man får kommenterar som"vilken fin häst du har, är den till Salu?" jag blir nästar tårögd av sådana kommentarer, och i verkliga livtet oxå, när någon pratar om vilken duktig ponny jag har osvosv..
 
Jag älskar denna ponny och verkligen vill detta, men nu ska jag iväg nästa helg och hoppa LC och LBvisst känns det som världens tråkigaste tävling, men liksom, jag älskar min ponny, och att hoppa 80,90cm då känns ju inte så kul, men om man då nollar båda de klasserna, då kan man ju vara världens lyckligaste för det! jag skiter igentligen om höjden just nu för mig ochPina, men jag VILL VERKLIGEN ha dom där 3 nollorna i LA, för dåhar min dröm gått i uppfyllelse, och jag säger det igen, jag kommer vara världens lyckligaste om jag får 1/3 nollor 2/3 nollor, jag kommer vara världens lyckligaste då med! det handlar inte om höjden, men känlsan, är UNDERBAR! jag LITAR på denna ponny...
Och vi har mål, och vi VILL GÄRNA nå dit.. vi siktar mot stjärnorna men man kan inte alltid se dom..
 
//Emma

Less på allting

Jag är less på att ställa upp för alla utan att få ett jävla skit tillbaka, att man aldrig kan få någonting tillbaka! Ingen vet vad jag gör för att ställa upp utan att få ett skit, jag är less på att göra vad alla andra vill, jag är ganska less på allting, bloggen, kompisar och så börjar skolan om en vecka också.. Ska bli skönt med alla rutiner osv men ändå..

Är trött på det här, från och med att jag börjar skolan ska jag sluta göra det alla andra vill, jag ska göra som jag vill och sluta ge massor som jag inte får tillbaka! För jag orkar inte mer nu!

Jag tar även en blogg paus, när skolan börjar kommer jag blogga igen! Då blir det ett tidsinställt VARJE dag och så börjar vi om med del 1 av Blondies historia och så får ni dom andra delarna!

// Josse


Dålig uppdatering..Vet.. :/

Dålig uppdatering från mig.. Kan berätta alla resultat nu då!
Kördag, debuterade 95cm på Danne, min första tävling med honom.. :D
Svängde lite snävare på några svängar men han är så stor så.. Aa :p
Han dubbelnollade och det räckte till en 5:te plats! :D
Söndag:(idag) : debuterade 1,05 han petade på sista hindret han bara snuddade till typ, han blev för stark så han hann inte riktigt upp med fötterna :/ men är SJUKT nöjd!!


Bild!

Första gånfwn min mamma gör en fiskbens fläta, och den gjorde hon på mig ;) även en fin blomma på som jag fick av Esther idag! ❤ http://estherjarvling.blogg.se kolla den!!


Älskart!

Älskar dom!!


Stallet!

Ska nu klä på mig ridkläderna, sen skulle vi nog till hästbutiken, köpa en sak:)
Sen åker vi till stallet :)
Pina ska ut i skogen!
Imorgon ska JAG då tävla danne... :O ska bli jääääääääääääääätte kul!! :D
//Emma ;)


Vad ska vi göra??

Vad vill NI ha av oss? Bloggtävlingen är bara 2 st med på så den har vi ej lyckats med, va vill ni då ha??
Skriv vad ni vill att vi ska ändra eller så!!


Blondies historia- del 1

Historien om Blondie – Del 1

Jag fick min första ponny Arhamiz i december 2008, då var jag jätterädd och tordes inte galoppera efter en allvarlig ridolycka. Vi kämpade ihop och våren 2010 red jag min allra första tävling, Arhamiz och jag hoppade 40 cm. Vi insåg ganska snart att jag skulle behöva en ny ponny om jag ville tävla, även om Arhamiz älskar att hoppa – men han gör det bara på sin nivå, max 70 cm.

 

Hösten 2010 började vi titta lite smått på en ny ponny, någon brådska var det inte för vi skulle till Thailand i januari och ville inte ha någon ny ponny innan dess. Någon gång under hösten hittade jag ett skäcksto i en annons – det var Blondie, mamma tyckte hon var ful och kantig och för ung. Annonsen låg kvar månad efter månad utan att det hände något mer. Mamma blev än mer stärkt i att det inte var en ponny för oss då hon inte blev såld men jag kunde inte släppa henne.

Under julhelgen lades det ut en film där hon löshoppades och oj vad hon hoppade, det tyckte till och med mamma som faktiskt ringde på annonsen och det var hon inte ensam om för fler hade uppmärksammat hur hon hoppade. Det var egentligen inga större problem att rida henne men de som provridit hade varit för oerfarna och ridit mycket med handen och det trivdes hon inte med utan talade tydligt om att det är inte ok. Mamma sa att jag nog inte heller var särskilt erfaren utan red min gamla läromästare som var en ren arab. Säljaren svarade med att då kan det nog gå, om hon är mjuk och känslig och van att rida araber. I vilket fall sa mamma att vi får se när vi kommer hem från Thailand – då är hon nog inte kvar sa säljaren (självklart).

Mamma kunde där inte släppa henne riktig utan ringde upp igen, vi beslutade oss för att åka ner och provrida alla fall trots att det var 30 mil. Nyårsdagen åkte vi och jag glömmer aldrig det ögonblick vi kom ut i hagen för att hämta henne och hon vände på huvudet och tittade på mig. I det ögonblicket  kände jag att det var något väldigt speciellt med henne och det sa mamma också.

Hon var snäll i stallet men ivrig, när det var min tur att sitta upp var jag väldigt nervös men det var som om vi satt ihop. Hon var väldigt pigg och jag hade lite problem med att få stopp på henne, mest för att jag inte riktig viste hur mycket jag tordes ta i henne. Men jag satt med ett konstant leende, vi travade, galopperade och hoppade och det gick väldigt bra. Säljaren skakade på huvudet och sa att nu har nog Blondie hittat sin ryttare. Mamma frågade vad hon tyckte och hon svarade bara att det är bara att titta på dem – de ser väldigt nöjda ut båda två.

Blondie var bara 5 år då och inriden när hon kom till Sverige under hösten, en väldigt oerfaren häst och inte något vi skulle ha alls – men hon kunde hoppa och hon gillade att ha mig på ryggen.

Och vi var sålda – vi kunde bara inte släppa henne nu.

Problemet var att vi skulle åka till Thailand bara någon vecka senare, hur skulle vi få ihop allt, hinna ta hem henne och hitta någon som kunde ta hand om henne under tiden. På väg hem ringde mamma till en av hennes vänner som hon känt jättelänge och som har eget stall. Jo, hon kunde ta hand om Blondie under tiden vi var borta. Så sagt och gjort några dagar innan vår resa åkte vi de 30 milen igen, i ishalka för att hämta hem henne. Mammas kompis sa att den där ponnyn som vi målat upp på vägen stämde ganska lite överens med den ganska magra kantiga ponny vi hämtade och så var det nog, såg det inte riktigt för det hade sagt klick direkt.

Och någon skönhet var hon inte, liten och tanig, och full med skav efter täcken. Och nervös, jösses vad nervös hon var, ville inte lyfta hovarna och kunde inte koppla av alls. Men nu skulle hon få gå några veckor med bara mat och vila när vi var på semester.

 

 

Del två får ni redan imorgon! Då börjar det hända grejer kan jag lova er!

 

Klubbmästerskap! Ärevarv


Mina dagar

Har inte bloggat sedan i måndags som ni märkt, jag har helt änkelt haft MASSOR med saker att göra, historien om Blondie kommer upp om EXAKT 3 timmar, det är del 1 av 4!
 
Måndag: Då red jag ju islandshästar och gud vad kul det va, bland det roligaste jag gjort på länge faktiskt. Vi red ca 1 timme. Det va en jätterolig känsla i tölten men verkligen super kul!! Kan inte säga så mycket mer om det eftersom att vi red ut och alla hästar va glada osv, dom gör ju det dom ska om man säger så! Roligt va det iallafall!
 
När jag hade kommit hem så kom mitt hjärta hit och vi tog det lugnt eftersom att jag va helt slut efter "lägret".
 
Tisdag: Åkte till stallet och red båda hästarna på banan, Ludde gick jätte jätte jättebra och hade lite damp ryck men lugnade ner sig, flyttade hoom massor för att han skullle bli mjuk vilket han faktiskt blev, han korta och längde galoppen men efter ett tag va det så tråkigt så han börja studsa och hitta på annat istället, men innan dess så gick han super!
Blondie gick oxå bra, hon va ganska mjuk från början och blev pigg som bara den efter att jag hade galopperat så jag la ner mycket tid på att lugna henne så det gick att jobba henne mer än vad jag gjort, hon skötte sig bra och flyttade både öger och vänster bra!
 
Onsdag: Åkte till stallet vid 12 för att bada hästarna, mockade båda boxarna sen tog jag in Blondie och badade henne. Sedan fick även Ludde bada. Jag fixade dom för att sedan åka på tävling som jag inte berättat för er, förlåt! Iallafall så lastade vi båda hästarna vid 4 tiden, Evelina min kompis hängde med och sen på plats mötte vi Lisa och Emma som skulle hjälpa till, Emma fick rida fram och Lisa coachade mig! Vi lastade ut och fia hästarna, Emma red fram Ludde och jag Blondie, sen gick jag banan och hoppade fram. Inne på banan gick det super bra, det va jätte djupt underlag men Blondie kämpade på super fint trots att två bommar föll.. Snabbt ut och hoppa upp på Ludde för att hoppa fram och ut på banan igen då det bara va två starter emellan, inne på banan så va han lite kaxig och försökte hitta på massa saker men jag övertalade honom att hoppa så det blev en nolla i grunden, omhoppningen gick fort som bara den och jag är super nöjd, han nollade och VANN, i och med det så van vi heeeeela cupen då jag vunnit två av tre deltävlingar!
Vi beslutade oss för att inte starta andra klassen med Blondie då det va djupt och jag va super nöjd med rundan ändå! Ludde fick hoppa och det gjorde han super, efter att han försökt stanna på första så tagga jag upp både honom och mig så det blev en till nolla i grunden och omhoppningen gick grymt fort även där va jag super nöjd MEN jag hann inte riktigt räta ut till sista så jag fick ett skit stopp och efter en ny anridning hoppade han men peta, jag är super nöjd då det ändå räkte till en andraplats! Och mina ponnys vad dom kämpar, Ludde kämpade verkligen in i det sista och jag är riktigt stolt!
 
// Josse

Nattinatti!

Skriver om framridningen på ludde gick imorgon även ridpasset med Pina! :)
Imorgon ska jag rida Pina på banan, på fredag kanske jag ska till BodaBorg med min Bror,Clara, och Feliiiiiiiix! :)
Kulkul! Men bara kanske! Åker dit på kvällen och gör något roligt med Pina isåfall kanske lite Lydnad på backen så hon lyssnar på mig hat tänkt göra det 1-2 gånger i veckan så hon får respekt för mig, hon ska stanna när jag ber om det OSV! Även börja 1 totalvila varje vecka och 1 dag när man skrittar ut 1-2 på banan ett dressyr/markarbete och ett hopp, de andra 2 dagarna skogen och 1 dag på fältet bara ligga i en lugn galopp, och jobba kondis! Vad tror ni?

Köpte nya saker idag! Allt på bilden plus ett rosa halsband med stenar till daphne bild på den imorgon!
Allt det kostade 307;-
Pannbandet: 199:- strl cob, brunt läder guldiga stenar.
Stigbygel plattorna: rosa strl: dam, 59:-
O halsbandet: rosa med silvriga stenar 30cm


Gårdagen!!

Som sagt nollade vi debuten i 90 oxå!! :D tänkte göra såhär denna gången:
Hinder nr:
1: han kom lite fort så han hoppade av lite längre än jag väntat men inte mycket!

2: räcke med en grind under, lite läskigt så han trampade in och hoppade lite nära, 6 galoppsprån fram till 3
3: kom lite nära eftersom han gjorde det in på linjen!!
4: hoppade av perfekt!! :D
5 ganska knölig sväng.. :p men hoppade lite åt vänster lite nära.

6: hoppade av bra! Plank!

7: sista hinder blev lite flack över hindret, men hoppade super!
Efter sista hindret klappade jag honom på halsen då tog han ner huvudet och gjorde sin lilla bus-rutin ;)
Då tar han ner huvudet och byter galopp och gör ett liten bus bocking! ;)


Nollade 90cm debuten med danne!

Skriver mer imorgon! Måste sova!
Bild från dagen!!


Taggataggatagga!!

Dagar som satan nu!!! :)
Får hoppas det går bra! ;)
Idag ska pina vila skrittar nog en sväng bara, sen ska JAG få hoppa Nero om jag hinner, tänkte nog bara ta några kryss och något räcke, känna bara då jag bara "hoppat" han en gång förut! Det va jätte kul! Han är så rolig att rida!


1 år 1 månad och 2 dagar sedan..

Åkte du till din nya familj! ❤ bästa flashan!


Hoppningen!

Börjar med att säga att jag inte har någon film.. :p men mamma va själv osv.
Det gick iaf super super bra!! :D
Hon va lugn hela tiden och bara hoppade hur lätt som helst, tröck av både långr och kom kort 2 gånger inget stopp eller ingen bom som föll! ;)

Hon har blivit så sjukt lugn! Så stora framsteg.. :D

Hoppade en banan på 7 hinder på 95 cm, lite dålig kondis, men känns jätte bra inför första tävlingen efter vilan!
Då hoppar hon bara en LC och LB som lugnstart, visst det är den 25:e i norrköping, men om någon vet att den ska dit och fota txp. Får den/dom JÄTTE gärna fota!
Kom gärna fram om ni vill och säg hej!! ;)
Vi bits inte, men iaf tillbaka till seriöst!

Mitt "mål" där är att komma runt hela banan lugnt, och gärna sluta på 0 fel i båda klasserna! ;) såklart men jag ska iaf vara lugn genom hela banan och få henne lugn men hon får inte tappa luten att "suga tag" i hindret för det! Hon måste ändå ha bjudning!!
Så jag vill komma runt hela banan, helst känna mig lugn, och självklart kul med en nolla! :D


Puss och kram emma!
Taggar kvällshoppning med danne imorgon! På Kiladalens lantliga ryttarförening fota gärna mig och danne om nån är där!! :D
Ska rida 90cm :)


Bilder, på några av allt!

Detta är bara några bilder av allt som ska säljas, ge bud! Lädergrimmwr är strl: ponny och är ALdRiG snvänd då den ärgör liten för pina.. :(


LINDA HEED

Träningen för Linda igår gick väll sådär, det där med bommar är inte Luddes grej!
Han va lite stark och sprang på och lyssnade inte någonting i början, men sen efter lite tips av Linda så gick det bättre.
Det va ju ingen hopplektion direkt så kan inte säga att jag är nöjd med hoppningen men jag är hyfsat nöjd med dom få språng vi hoppade. Han va inte lika fast i sidan så han kändes riktigt fin till skillnad från hur han brukar va.

Annars så va Linda super bra och kom med mycket tips, det va bra övningar och det behövdes mycket koncentration! Jag är super nöjd!

Nu sitter jag på bussen på väg till ett ställe och rida islandshästar. Igår hade vi jättekul och somnade ganska sent så jag är hyfsat trött nu men det är bara att bita i och ha kul! // Josse


Outfiten för hoppningen!!

Detta får bli outfiten till hoppningen imorgon!!


Taggad redan?

Börjar redan tagga inför hoppningen med Pina imorgon, ska komma på nån övning.. :p för den som står på banan har vi redan hoppat med alla nu :)

//emma!!


Grymma!

Ni är grymma!! Statistiken är sjukt bra!


vad gör ni?

vad gör ni? och vad har ni gjort idag?? :)
jag gick iaf upp 06.45 imorse och åkte till stallet och fodrade, gjorde hö, och maten osv, red pina på banan!! sjukt in idag, skuttadeöver några småhinder runt 70cm, hon va sjukt pigg, hon vilade ju igår, imorgon ska vi hoppa henne, så får vi se hur det går, sen vid halv 11 var vi hos josse och helena på berja josse redblondie, hon får väl skriva själv hur hon tycker det gick, men jag tycker iaf det såg fint ut, även fast det blev lite knas, sen åkte mamma och jag upp till HÖÖKS jag kollade nytt träns till pina, ch pannband, dom har pannbandet kvar, men inte tränset jag vill ha, så ska beställa istället, så hon har ett tävlingsträns med rätt nosgrimma (remont istället) ! :) hon går mycket bättre på den!
sen köpte vi en glass på MAX, vanlig vanilj, med dumle sås ;)det va gott! :)

sen åkte vi till ingelsta för att kolla på Linda Heed träningen som hölls för alla medlömmar på ÖSLR, som josse är med i, då fick dom rida för henne, såg bra ut, kunde inte kolla så mycket, det regnade nästan hela tiden :( men mamma och jag pratade lite med Linda, hjälpa henne på banan osv.. blev ledsen hon hade inte tagit med Theo, (hennes hund), jag brukade vara "hundvakt" åt honom när jag var mindre, när mamma red för Linda!! :) jag satt ofta ocg grävde utanför ridbanan med en spande, och 1 gång tog han den och gjorde en egen "bilbana", då blev jag ledsen, haha ;)

Nu kollar jag på tv, nånting med bakning iaf, kulkul! :)

PussoHej^^

//Emma"


Träning nummer 1

Det började i ett kaos, Blondie lyssnade inte på någonting utan sprang mest runt och dryga, när jag började hoppa kändes det helt okej och hon slappnade av, men sen hände det något, jag kom fel på två hinder och jag bara brast ut i gråt! Helt förstörd, kunde knappt galoppera så efter att jag slappnat av och det kändes okej sänkte vi ist ner hindren till ca 80 då jag inte vill förstöra någonting på henne, som sagt ni kommer snart få våran story och då kommer ni förstå! Iallafall så avslutade vi med två helt super bra rundor och jag känner mig rätt så nöjd nu ändå! Efter det här så känner jag mig ganska stark ändå, jag bara lugnade ner mig och sen satt allt! Och nu sitter jag i bilen med ponny nummer 3 (Ludde) på väg till LINDA HEED träning! Känns helt okej med tanke på allt som hänt nu på morgonen! Ses sen för nu ska jag snacka med mamma! // Josse

Bild från en kvälls hoppning!


Cathe

Har precis ridit klart Cathe, de gick super bra! Hon låg inte på så mycket som hon gjorde förra gången så idag kunde jag rida henne lite mer, vi red runt myra så jag travade och galopperade på grusvägen. Super kul att rida henne, men nu är det snart träning för Lisa sen ska jag lasta Ludde och åka på "träningsläger" inleder det hela med en hoppträning för elit ryttaren Linda Heed, sen massa annat roligt, imorgon blir det att rida islandshästar! Ni får höra mer sen, see you later! // Jossr


Bjuder på lite bilder!

 


Chillar!

Chillar just nu med mobiel och kollar film :)
Ska försöka sova för vi har morgonfodringen imorgon :)
Hata gå upp tidigt :(
Pina ska iaf ridas på fältet eller banan, men hon ska jobbar lång och låg.. :) ska nog pröva rida henne på "gummisnodden" imorgon, film kanske kommer om mamma filmar något! :) visst har jag blivit noggrann med att filma mer ;)
Ska lägga upp filmen på scotti imorgon, kan inte länka den just ni i skärm på telefonen :(

Sov gott, drömm gott, låt dig vakna gott!! :)

Pussokram Emma :)<3


NI ÄR BÄST!

Statistiken bara flög! 40 till och det är besöks rekord IGEN!!


Dagen!

åkte till stallet vid 11, alla fick vila idag, bara mamma som red scotti och danne, hon hoppade scotti, säger bara JÄV**R!! Hon hoppade typ 140, när hindret låg på 1m :p scotti börjar fatta, danne hoppade hon bara några språng på 1 m , fint!
när mamma hämtade scotti i hagen gick jag med för att ge Pina en Godis, eller ja 2 faktiskt, då kommer hon travandes mot mig, ocg gnäggar, blir så varm i hjärtat av det!! :'D
Nu ska jag göra filmen på scotti, så kommer den upp snart!! :)
 
Ska även göa ett tidsinställt till idag EM eller imorgon FM, Imorgon ska pina gå på banan, sen på månad skog! :)
På onsdag nästa vecka tror jag att det är träning oxå, mamma och jag funderade på om jag skulle pröva rida 1 gång för Fredrik Spetz, men om det inte är något för mig, kommer jag träna för Jane (tror jag iaf) och Lotta när det finns plats!! :) Tränar även för min morfar/mamma varje vecka, när jag rider pina på banan med bommar osv txp, brukar mamma hjälpa mig även i hoppningen, och morfar ganska ofta oxå! :)
 
Vilka tränar ni för??
Och varför tränar ni för dom? :)
 
 

Imorgon!

Imorgon har jag tre hästar att rida och två av dom ska jag träna med!

Jag ska först rida Cathe en kompis häst, sen träna Blondie för Lisa kl 10 och lite senare ska jag åka och träna Ludde för en av Sveriges elit ryttare, vem det är får ni veta imorgon men kul kommer det bli, pussohej! // Josse


bloppis!! fotar allt imorgon!

 
 säljes:!!!

- hoppplatta, mörk brun, från knights några repor från hovarna annars ny! fint skick allt är helt, 200:- 105cm
- Brun/beige täcke med blå kant + lindor men ljusblå kardborre, strl 125cm, 50:-
 
- ljusblått schabrak, vet inte vart det kommer ifrån, använt HÖGST 10 gg.. som tävlingschabrak!! 70:-
 
- svarta senskydd, strl: cob, avända men hela, och i fint skick, 50:-
 
-  svarta tömmar 8 m, 50:- använda 8 gg..
 
- Blått marktodd Täcke, med antiskav! Spån och liknande FASTNAR EJ på utsida eller insida, 135 400:- ALDRIG AVÄNDT! (MÄRKES TÄCKE DÄRAV PRISET OCH KVALITE, OCH ALDRIG ANVÄNT..)
 då det varken passar pina med 125 eller scotti med 145.. -_-  :(
 
- Svart hello kitty jacka, 158/164, avänd fåtal gånger!!! Hel, 100:-
 
-  från min mamma som erbjuder, !!
 
Klippning av häst/ponny utföres i höst/ vinter till en kostnad av 500:- ink resa innom nyköping.
Jag håller givetvis m maskin.
Klipper allt utom huvud!
Viss "dekorationsklippning" kan göras mot extra kostnad av 100:- pm vid intresse och vidare diskussion! Med vänlig hälsning,
 
Mamma klipper pina ungefär 2-4 gånger om året, (ungefär, beror på)
Klipper även "mönster" om det önskar, (dyrare), jag har själv alltid blivit nöjd! hon klipper även dom stora hästarna!
och även de andras hästar hon klippt har blivit nöjda!! :)
(BILD)
 
på bilden är det faktist jag och min förra b-ponny Red Flash! :) som nu bor hos Isabell Åhman och lever livet!
 
dessa saker va de jag kom på nu mitt i natten, allt de andra kommer upp imorgon, kommentera eller skicka till emmzanh@hotmail.com vid intresse av något av dessa saker!
 
Puss Emma :)

Jag har ALDRIG sagt atthon är normal ;)

 

Ohja!


Stugan

Sitter här och har det bra i våran stuga! Har precis fikat lite och bara myst, idag red jag på förmiddagen sen åkte jag hem och packa lite och nu sitter jag ju här :) 
 
Blondie red jag på banan hon gick super bra, kortade galoppen och flyttade henne massor. Hon gick i stadig form och jag jobba mycket på att hon skulle lyssna och vänta på något nytt, hon flyttade super åt höger men mindre bra åt vänster så jag jobba mycket i vänster.. Hon fick gå utåt ställd och sen inåt ställd igen! Är verkligen jättenöjd!!  
 
Mamma och jag har skrivit en story om mig och Blondie, från dag ett till nu! Kan inte säga mer än att jag har gråtit hur mycket som helst, jag har tänkt och tänkt och tänkt lite till, tårarna har sprutat! Ni kommer få läsa den i olika delar då den är väääääääääldigt lång, del ett kommer på måndag/tisdag sen får ni en del varje dag! 
 
// Josse
 
 
 

Totte leker :)


Glömde!

Glömde säga att den kostade 59:- på ÖoB! :)


Köpte ny hovolja!

Köpte en ny hovolja till pina idag, vi har en till men det är så äcklig.. Så det får mamma ha för säg själv nu så jag köpte en till pina, så har hon en egen! :)

//emma


Frulle/lunch

Första jag äter idag.. Riktigt nyttigt
;)
Fast äter typ slldrig sånt här så ibland får man det ;)


Gråter gråter och gråter

Skriver lite tidsinställda och håller på och skriver en "story" om mitt liv och hästarna, alla känslor kommer fram och tårarna bara forsar ner på kinderna, inlägget får ni när jag har skrivit klart och fått ut ALLT! Från första steget i stallet tills nu.. Mycket läsvärd! // Josse


1 i timmen..

Eftersom som man bara kan lägga upp en film i timmen får vi göra såhär!
Detta är ban filmen!!
http://videofy.me/v/592392


Långsidan igen


Pina idag! Så jädra fin!


Sommaren 2012!

Min sommar.. huuhm, började väll med att jag taggade Vingåker som bara den, planerade, tränade tränade och tränade lite till! Allt va upplakt till Vingåker, alla förväntningar och kännslor! Allt va ägnat åt Vingåker och Guldsporrarna 2012! Bara någon vecka kvar och Ludde börja strula, allt som hade kännts så bra och helt otroligt va nu ganska borta.. Sista träningen äkndes väll okej men några klass byten blev det. Inte helt nöjd åkte jag till Vingåker med massa skit i bakhuvudet! Vi kom dit och allt känndes kul, kunde ju inte tänka på så mycket mer än att försöka tagga till torsdagen och första klassen, trots en dålig uppladning gick jag in på banan med tankar ATT BARA gå runt med en nolla, helst två!
 
Första hindret, och så var det bara att köra, Ludde va pigg och en aning stark men han gick in och nollade, även omhoppningen! Tog inte några snäva svängar utan gasade och längde galoppen ist vilket ledde till en 4e plats! Andra klassen va stil och jag försökte bara va lugn, ett stopp blev det.. Dagen efter blev det två uteslutningar, första klassen trilla jag av.. Han stannade och jag hängde i ungefär 1 minut, jag kom upp och red på igen men då ett till stopp och jag trillade av..
 
Med ett dåligt avslut på helgen åkte vi hem och lät Ludde få ha lite sommar vila, Blondie fick massa tid och uppmärksamhet vilket resulterade i att ponnyn leverera något sjukt bra på sin första start sedan i mars! Klockren runda trots ett pet som va mitt fel..
 
Jag åkte till stugan och hade en riktigt bra vecka, massa sol och kompisar, gjorde galna saker och ännu mer galna saker! Åkte hem och drog vidare till Ullared med Emma, Lisa och mamma, shoppade och hade super kul!
 
Hemma igen så träffa jag kompisar kompisar och kompisar, va nere på stan i två dagar och hade riktigt mysigt och kul, sen åkte vi till Ponny SM 2012 i Årsta, kollade på alla härliga ritter och snackade massor. I måndags åkte jag till Grönan och hade ännu roligare, trots ös regn i slutet så va det huuuur kul som helst.
Har verkligen haft en toppen sommar trots att jag kunnat gjort mer än vad jag gjort. Har inte ens ägnat ALL min tid till hästarna vilket jag är sjukt besviken över nu när jag vet att det nästan bara är 20 dagar kvar av sommarlovet, massor har hänt som jag inte ens har hjärta till att ta upp här på bloggen. Ni får nöja er med att jag säger så här " sommaren 2012, ett minne för livet" !
 
Nu ska jag skriva om min och Blondies crazy resa och så kanske ni får höra om Ludde eller varför inte vem JAG verkligen är, Vad just JAG gör och vart jag stod för ca två år sedan, hela mitt liv!? Från punkt 1 till nu, varför inte? Huhhm.. ni får se! Puss hej!
 
// Josse
 
 
Nellie Berntsson
 
Bildbomb kommer när alla bilder är redigerade!

Dagen!

Kollat just nu på OS.. :)
Synd att inte Roffe är med.. Men håller med honom! Man vill ju inte göra en skada värre..
Ska hoppa Pina idag!
Banhoppning!! :)


Onds foten :(

Innan jag somnar tänkte jag berätta vad som hänt med foten.. Idag när jg hoppade danne, gick allt jätte bra men sen kom set en regnskur så tyglarna vart väldigt hala gick knappt att hålla i dom.. Sen var set en linje med räcke till oxer 3 galoppsprång, danne råkade hoppa in lite sort för jag inte kunde hålla honom, sen imellan hade jag inte en chans att hålla kvar honom, mot en oxer på 110cm typ, han tog 2 och ett halvt galoppsprång, tvärnitade framför och hoppade sen rakt upp över oxer, o h skör rygg typ.. Så jag hamnade i obalans.. Sen efyer hängde kag mi kvar nästan framför honom.. Och han hoppade åt sidan så jag hade ingen chans att hålla mig kvar :/ jag åkte rakt ner i backen och han hoppade över mig.. Vet inte om han trampade på min got eller om han slog till den med hoven rejält.. Jag låg där och storböla.. Mamma kom fram och tog av mig stöveln och kolla så jag inte gjort mig illa allvarligt, för det kändes ungefär som stt någon huggit av hela foten på en, hade lust att skrika när hon tog av den.. Mamma kände på foten, och sa stt jag hade stukat den.. Men jag hoppade upp igen efter at ha borstar bort leran/griset innanför kläderna i stövlarna.. Måste det ha regnat :( Sen medans mamma red scotti satte jag opp en stor bomulls "padd" och en linda/badage över foten och tyckte ner den i foten.. Sen när mamma började hoppa scotti filmade jag (filmen kommer) i h då gjorde det ont i armen och i vänstra sidan av höften.. Gissar att jag landade på den sidan.. Bildbevis.. Har tyvärr ingen film.. :/ Hoppade iaf upp igen och tog räcket till oxern efter... Mamma sänkte ner det, så jag inte ska bli osäker på höjden, vilken jg inte böev men hade det blivit så igen hade jag nog blivit lite rädd.. :(


SM !!

Hello, datan laggar och kan inte lägga upp bilder men så fort jag kan får ni bilbomb från SM!! Riktigt mycket att läsa lär ni oxå få! Puss hej!

Trött på dig..

Hej alla.. Är lite besviken just nu..' Men får tänka bort det för idag ska jag hoppa danne! Får väl se om mamma/någon filmar :) Puss och kram!!//emma


Bloggen

Har inte känts super bra nu under senaste veckorna, känner att jag inte vill sitta framför datorn hela sommaren, lite privat liv ska man ha, så det har varit sämst uppdatering från mig och ni som läser ändå ska jag bara säga TUSEN TACK till! Imorgon blir det låååååååååååång uppdatering om hela sommaren, kommer fixa bildbomb från SM, inlägg om min mamma, Ludde, Blondie, min resa och lite annat smått och gott! Mycket läsvärt! Massa mål kommer ni oxå få läsa om! Kolla in allt redan imorgon kväll!!! Kram, Josse


SM

Idag kollade vi på SM på Årsta och kan säga att jag gärna suttit på någon av mina i finalen! Sjukt härligt såg det ut! Imorgon får ni bildbomb, även bilder på självaste Nellie B, haha riktigt duktig tjejekan jag säga! Hon va verkligen värd sin placering även om den kunde varit bättre! Ella Björklund och Yrrol kom tvåa och tog silvret i kat. B, samt Zabine Svensson och Sputnik tog åter igen en tredjeplats och bronset i kat. C! Grattis tjejer! Nu taggar jag om till en dag på Grönan imorgon, pussohej! // Josse


Hej alla!

Idag ska jag och josse försöka oss på en sak! ;) Haha no lär märka det senare! :D


Mobil bloggar suger men..

.. Jag har haft två galet bra dagar, även därrför jag inte bloggat! Igår fixa jag stallet och jag klättrade med båda hästarna och va väldigt nöjd själv, mamma och jag åkte hem så jag kunde fixa mig för att dra ner till stan och träffa några kompisar, va väll där vid fyra tiden och hade det super kul, kom hem sent och hann inte blogga! Men iaf så träffa jag lite gamla kompisar och så massa annat gött folk, åkte lite "karuseller" och hade det riktigt bra! Toppen dag kan man säga! Idag blev det lika bra, mamma och jag åkte till stallet och skrubbade boxarna inför "städ-dagen" på måndag, sen red vi en ganska lång galopp-runda med båda hästarna, Ludde va som en studsboll och bara hoppa och flög! Blondie försökte bocka med mamma så hon va oxå glad och busig! Rolig början, men inte slut än! Drog även idag till stan och träffa min saknade kompis Emilia, hade super kul med henne och va skönt att träffas igen, förutom detta så träffa jag Anton båda dagarna oxå så imorn får jag klara mig utan honom ;) haha nej men imorgon åker jag och Emma till Årsta och kollar på finalerna i ponny SM 2012, kanske nån av er som ska dit? Iallafall så ska vi kolla på alla duktiga ryttare och hoppas på en till toppen dag! Puss oh hej våra fina läsare, Josefin!


Untitled Video


Herregud va kul!

No gjorde min dag lycklig! Tack älskar er! Gustav❤ dennis ❤ clara ❤ sandra ❤ linnea ❤ Ni hör mig så glada!


Drar in till karnevalen idag med!

Idag åker jag in till stan igen med ett lsr goa tjejer! Sandra jag clara! :) Stallet idag då! Det gick super! Red pina och nero på banan,clara red oxå pina,det såg super bra ut! :) Nero var jätte fin idag, lite lat men sedan fick vi lite fart!! ;) Han va jätte fin i traven och galoppen kandke lite fåligare i galoppen men as fin i traven!!


Untitled Video


Köpte:: !!!

Köpte räkchips!!! :D Och en cola slusch! (stav)


Mot stan!

Srar in till karnevalen med sandra :) //emma


Göra nu då?

Ja nu, har jag inget att göra, ingen som vill dra till karnevalen? :)
 
 
//Emma

Fredag idag! :)

Ja, idag är det fredag, och eftersom det är lite extra kul med fredagar, tänkte jag att vi kör en "frågestund" om mig och pina, så ni som kanske precis börjat läsa bloggen, kan nu få chansen att ställa frågor om pina, eller om mig, eller om oss!
 
( Josefin får väl göra en sån här själv, vet inte om hon ville vara med.)
 
Och Här får ni även några bilder!!
 
 

Stallet idag:

idag ska följande göras i stallet!:
* Rida pina ut i skogen, skitt trav galopp, galoppbacken eller baskir rundan!
* Rida Nero lite lätt på banan. :)
* skritta ut Erica en sväng i skogen! :)
(Jag får rida nero och erica nu och 2 veckor framöver om jag vill, mockar och gör även deras mat, nu medans familjen Järvling är på semsester! :D
Kulkul!
*Mocka åt alla,maten åt alla, även hö,
Städa ur pinas krubba, även vattnet,
*Kolla vattnet i hagen, om det börjar ta slut,så ska den fyllas på!
 
Jaa, det är nog allt som ska göras idag!
 
 
Någon/några som ska till karnivalen idag? :)
 
 
//Emma ;)

Tjena ALLA gulliga läsare!

Tänkte bara säga såhär! Ni som läser denna bloggen, kanske 1 gång om dan eller 12 gånger om dagen, ni fattar inte hur mycket det betyder för oss, vi har kämpat med denna blogg, och det var det värt, att ni tar er ERAN fritid att läsa just DENNA bloggen! Och alla era urgulliga kommentarer! Vi har bara fått 2 Anonyma kommentarer, och vi vet ju tyvärr vilka det var, men det är inget att ta upp änns! VI älskar ER som läser denna blogg! OCH alla ni som kommenterar med blogg, jag har ALLTID kollat på bloggen då, och alla har jag tyckt varit supet bra! Puss på er!!!! //emma


@ home

Hemma från hjärtat nu då,idag har jag skrittat båda hästarna och Blondie va super pigg och helt spänd medans Ludde va lite lugnare fast riktigt glad! Super kul att rida när dom är så glada och positiva! Kvällen avslutades hos "A", saknar honom redan, men imorn blir det en kväll med massa gött så missa inte! // Josse


FILMEN!

SER NI SKILLNADEN?!?!?! :D

DAGEN! :D

Kommer film sedan, men hon gick jätte bra idag, och jag är nöjd med ridningen! :D
 
//Emma ;)

Drar till stan en stund ;)


"frulle"

As nyttig idag!! :D Idag ska 3 hästar ridas! :)


Nu kör vi

Det finns myckat att säga men bloggar från mobben så ni får ett kort inlägg.. Idag va de träning vilket inte gick super bra, Ludde studsade fram och la ner mer energi på att va olydig och jobbig än att prestera! Men aja de va första träningen efter vilan så jag får väll va nöjd ändå.

Har varit i Ullared med Emma, Lisa och mamma, de blev lite saker med hem men ändå inte super mycket! Är själv super nöjde med allt jag köpte, tex en ögonbryns penna och en väska samt massa häst grejer, köpte ett rosa iPhone skal som jag e as nöjd med! // Josse

 


Markarbetet idag..

Ponnyn sötte sig bra för att inte ridits igår, eller på banan på 1 vecka typ, Men jag är skit besviken/förbannad över min ridning, den SÖG idag, allt kändes så slarvigt.. :(
Mamma och jag snackade, och imrgon ska hon filma, kanske lägger upp filmen då..:P
 
Men eftersom detta blev ett trist och tråkigt inlägg så får ni några kort. :)
 
//Emma :)