slide show

Dagen!

Har varit sjur rolig, med goa vänner! Allt jag hittar kommer upp i en videoblogg eller bilder imorgon, vi handlade över 2000:- :p men nödvändiga saker framförallt.. ;)


Henrik Barry!

Henrik Barry, en blogg värd att läsa!!!
Klicka på bilden/nån av dom, så kommer du till hans blogg!!
läser den själv dagligen, och den är grym!!!

Ja vad kan man säga..

Pian skötte sig bra!
alla bilderna är ifrån vingåker!
gulle <3
bisse bus, gick vi och hälsade på, min första b-ponny :D <3
gulleplutten!
pina hittade en kompis ;) haha <3
 
 
framridning!
 
 
Bildbomb från vingåker
 
 
 

Pina..

Pina,jag älskar dig.. <3
jag älskar dig över allt annat,
Du är som solen och månen jag ser dig inte alltid men vet att du finns där... <3
Där i MITT hjärta, så som jag finns i ditt...
I love you <3
 

..<3

kärlek är som en duva håller man den för hårt kvävs den,
Håller man den för löst flyger den iväg..
jag vill inte sätta världen i brand,
bara tända en liten låga i ditt hjärta..
Jag vill inte släppa din hand, för det ger mig smärta
-------------------------------------------------------------------------------
tänk dig en vinter utan snö
tänk dig en höst utan blåst å tö
tänk dig en sommar utan havets glitter
tänk dig en vår utan fåglarnas kvitter
så känns de för mig en sekund utan dig
-------------------------------------------------------------------------------
 
Vet du att du är söt när du ler?
Att jag smygtittar på dej när du inte ser?
Vet du att jag älskar att höra ditt skratt?
Att jag drömmer om dej varje natt?
Vet du hur ofta jag tänker på dej?
Att du med glädje fyllde hela mej?
Vet du hur söt du är när du är sur och tvär?
Att det är dig jag håller kär?
Vet du att jag tycker om ditt sätt att gå?
Att jag önskar att det föralltid kunde va vi två!
Vet du att jag tycker om dej?
-----------------------------------------------------------------------
just saying, I love YOU! <3
 

Mot ullared..

Nu väntar vi på josse och helena.. :) Mamma håller på med kaffet ;) Haha, vi hörs! //Emma :)


LÅTEN I MITT HUVUD..

Denna låten..alltså, bara säger det..
varje gång, en tår i ögat..
Alla ord.. Allt du gjort..
Let me Hold You One Last Time..♥

Du vet mycket väl om det..
 
 
 
Vi ska snart åka
 
//Emma

Godnatt!

Godnatt nu ska jag sova för att orka imorgon!
Jag på stranden ;)
 

GÄSTBLOGGA!!

Då vi båda åker bort över dagen imorgon, behöver vi några läsare som vill gästblogga här!
skicka din gästbloggning till smsatsande@hotmail.se
Vi behöver iaf 2! :D
Självklart länkar vi er!
 
/Emma och Josefin
, Blondie, ludde, pina! :)
 

Sådär ja en rubrik?

`Haha, behövs det änns? ;)
Imorgon drar vi till Ullared! :D
Dagen: Åkte ju som sagt till josse, och helena till berga, sen skrittade vi till söra, och badade med dom, som ni såg på fimen! :D
Pina gillade verkligen det, sådet ska vi göra fler gånger! ;)
 Gårdagen: då skulle vi badat, men det blev aldrig så, satt jag red barbacka på bullersta medans mamma red scotti, hoppade några hinder på 80 cm typ, Hon va super fin, lite lat, men hon backade flera gånger, så jag nästan ramlade av, jag hade bara en hjälm :p
och sen hade jag ju "leggings" svarta, ett par strumpor, och en tröja, och hjälmen, men inga skor eller tillbehöver, eller väst, så det va tur jag satt kvar, imorgon får hon vila, om inte pappa går/springer en sväng med henne, eftersom jag inte kommer kunna vara där något imorgon :(
Sen på onsdag som det är tänkt just nu så ska vi ha markarbete, jag och josse för mamma, vet inte om någon mer skulle vara med :)
 
Har inget mera roligt att säga, ska fixa några läsvärda inlägg till imorgon! :)
Om någon vill gästblogga säg till och skicka mailet till smsatsande@hotmail.com
//Emma
 
 

Hello

Hej alla! Idag har jag badat med Emma och Pina, trilla faktiskt av :( haha! Åkte bara längre och längre bak sen låg jag bara i vattnet och garva, nu måste jag dra till hjärtat se you ! // Josse


Film från badningen idag, den säger allt! :D

 ni måste kolla, pina DYKER! ;D
 

Mobil blogg! :)

Somnade på soffsn efter maten idag, haha och vaknade 5 minuter i 10, igen
Har sålt lite grejjor idag på loppisen och nu kommer jag lägga upp ALLT som inte blev sålt här på bloggen! :)
.. //emma

Nellie Berntsson

Nellie, en tjej som folk i häst världen känner till, en tjej som är stark! Folk klagar folk hatar och stör sig på Nellie, jag VA en av dom, jag ska va ärlig här och nu, min story om självaste Nellie Berntsson! Jag visste inte vem Nellie va fören hon va med i ponnyakuten, jag brydde mig inte så mycket om henne och kollade bara på programmet, jag börja väll kolla lite och hittade hennes blogg, jag läste och läste och läste lite till, jag kollade varje dag men ENDAST för att jag störde mig på Nellie, jag va avundsjuk, jag va avundsjuk på en så grymt fin tjej! Jag kollade på bloggen, kollade filmer och massor annat, jag kollade på filmer om och om igen, jag såg något, att hon faktiskt hade det där lilla extra, hon va duktig, inte bara serverad en guld ponny, hon fick chansen att få låna en av Sveriges bästa b-ponnyer, med namnet Bellman. En riktigt svår ponny, folk kan säga vad dom vill men ponnyn är svår och Nellie klarar honom, vet ni varför? Jo, hon är bra, riktigt bra! Att va 12 år och driva en av Sveriges största bloggar är svårt, riktigt svårt! Men Nellie klarar det, hon har depp shit stunder men hon tar sig igenom dom, bli dumpad av sin kärlek är svårt och att va tvungen att höra skit från andra pga att man driver en blogg är ännu svårare! Hör upp alla, jag gillar Nellie, hon är riktigt grym, nu ska hon till SM med Bellman, medans hon även rider en av Sveriges bästa D-ponnyer Black Trump, även hon är svår, men Nellie kan! Hon kämpar, lägger alla energi på sina ponnysar! Hon är värld allt det där, Nellie Berntsson, tjejen alla vill va, tjejen man ser upp till! Jag vill bara säga att jag för några månader sedan satt och irriterade mig på Nellie, medans jag just här och nu sitter och glädjer mig åt henne! Nellie Berntsson, en tjej som borde få mer respekt! Det är hon värld! // Josefin


Vad JAG tycker om att tjata sig till saker..

Jag börjar med att säga att detta inte är ILLA menat till NÅGON,  utan detta är något jag själv gjort och är inte nöjd över.. :/
Vi kan börja med "märkes saker"
Jag har nog tjatat till mig någonting nån gång, men det mesta har jag FÅTT för jag har verkligen inte mage att be om ett schabrak för 800:- jag bara kan inte göra det.. Visst kan jag skämta och säga: men mamma/pappa det är ju skit snyggt det måste vi väl ha;) och sen skratta lite..
Och jag hade txp ett par bruna gg (glen gordon) skydd, som jag FICK av mamma påen tävling, för att jag gjorde tävlingsdebut (tror jag) på en ny ponny vi hade.. som va VÄDLGT svår riden..
Och då fick jag dom, och ett träns tror jag, och BARA skydden kostade 400:- nånting.. och tränset  typ. 700. och det FICK jag av min kära mamma, jag vart så HIMLA glad!! :D

Jag har kanske 10% märkes saker, av allt jag har..;) så visst jag är bortskämd, men mina whitaker ridbyxor fick jag av min älskade morfar (världens bästa morfar, älskar dig..) jag har ALLTID fått fina och ganska dyra saker av honom, och jag kan ju inget bara säga att jag inte vill ha det, för jag vill ju självklart vara både artig och snäll, och allt jag fått av honom, har jag ÄLSKAT och sitter perfekt osv!!
 
Men sen att tjata sig till riktigt DYRA saker, skulle jag INTE göra, typ att jag ser en hjälm och bara, den SKA jag ha!
Men den hjälmen jag har nu, som ni sett på bilder, den är grymt skööööön, den fick jag av min morfar, i falsterbo för 2 år sedan,då jag hade haft den jag hade innan i ca 5-6 år..typ, den KÖPTE HAN till mig, världens bästa har inga ord!
den hade kostat nått med 2000:- först sen va det halva priset, och det satt så sjukt bra, och då fick jag den av honom, och redan då när vi stog där och han lämnade fram 100:- lapp efter 100:- kändes det dåligt.. kändes nästan som man fått ett slag i magen, att se sin EGNA morfar stå och köpa dyra saker..
Jag måste verkligen säga att allt dyrt jag FÅR blir jag superglad över, men tål inte behöva se sin egna mamma/pappa/morfar/mormor eller vad som helst, plocka fram massor av pengar..
 
OCh visst, jag vet att min morfar vill mitt bästa.. och det är HAN som har hjälp mig (självklart mamma och sussi, morfar sambo)

Och dom vet att jag älskar dom för det dom gör för mig!
 Och jag är grymt tacksam över det dom gör till mig!
 
Sen det här att TJATA sig till saker, fast man själv inte tycker att man gör det..
mot sina egna föräldrar, det tycker jag är dålig STIL!! :/
Jag vet själv några som gör det, och jag blir nästan lite arg..

Ja jag vet..ni tycker att jag är störd som sitter och skriver detta, men det kommer rakt ifrån hjärtat!!
Jag tycker verkligen det är dålig stil att tjata sig till ett skåp, en väst, en hjälm, en häst, ett par ridstövlar, märkes grejjor, BARA för att någon annan har det, så bara MÅSTE man ha likadant.. BARA för att liksom, det irriterar mig!
Jag fattar inte, visst kan det vara svårt, och man vet att sin dotter/son skulle bli ledsen om man säger nej, det kan JAG som barn fatta att det inte är så jäkla enkelt om man ALLTID  låtit barnet få som dom den/det vill..
 
och bara genom att sitta och skriva detta, och känna att INGET  kan stoppa mig!
jag rider precis lika bra med märkes som utan vilket slutar med att jag inte använder så mycket märkes saker.. bara ordet får mig må illlllllla!!!
visst enligt vissa ska det BARA vara märkes saker, och att vi andra "bond" ryttare kan drå åt hel**te typ, att vi är idioter som inte ger våra hästarmärkes saker, men jag tror såhär: min häst har det nog precis lika bra som din utan!
Jag kan istället lägga pengar, på txp: bandage, sårspray, och annat som håller hästen "hel" eller vad man ska säga..
Och framför allt, SLUTA bry er om vad andra gör, har dom debuterat än, eller hinner jag före så jag kan berätta det för alla, att min häst är bättre och kan hoppa/gå dressyr i högre klassen änn din..
 
DÅLIG stil!!
Jag skulle inte bli förvånad om jag åkte till en tävling,såg någon med jätte fin och dyr transport, och dyr utrustning, och sen stannar dom ut sig i "70" txp..
 
Jag sitter härhelt ärligt med en tår i ögat när jag skriver detta, för det sårar mig något sjukt av att behöva skiva detta.. men jag är helt ärlig om jag JAG tycker, saker som är VIKTIGT som kanske är dyrare, det är SADLAR! där lägger jag gärna till några tusen om det behövs, för en sadel MÅSTE ligga bra om inte hästen ska få ont i ryggen och sedan bli halt...
 
Jag känner att detta får räcka för denna gången.. Ni får jätte gärna kopiera texten, men då måste ni be om lov, då jag har setat i 3 timmar och tänk igenom denna text osvosvosv..
Men säg till bara!
Hoppas ni orkar läsa hela, osv..
Jag hoppas ni kan kommentera om vad ni tyckte om detta inlägget.
 
// Emma

morgon!

nu drar jagoch mamma mot loppisen, ses vi där? :) :)
 
//Emma o Josefin

Datum som aldrig försvinner!

DEssa datumen kommer ALDRIG försvinna ur mitt, huvud, med tårar skriver jag dessa:
11/12-2011 då var det den dagen då JAG stog som ägare på Pina.. världens lyckligaste!!
17/1-2012 då vi fick Pina frisk förklarad från sprickan!!
28/4-2012 Pinas första tävling i livet, 80cm 0fel!! 90cm 0fel!!!
Hennes allra första tävling! :''''D
17/5-2012 då gjorde vi Pinas andra tävling, då hoppade vi LB med ett ner i kombinationen,och debut i LA, med ett ner :D
 
 

Dagen! :D

Idag red jag Pina, ut i skogen, Det gick bra, hon va pigg, och lyssnade lite dåligt, men skötte sig annars super! :D
sen red jag scotti för andra gånge, skritt trav och galopp i skogen med mamma, det gick skit bra! :D :D
//Emma

My one and Only...<333


Blir så glad, ända in i hjärtat!

har fått urgulliga kommentarer 1 på filmen jag nyss lade upp, och en från när jag skrev resultaten, båda om pay and jumpen!
 
Och eftersom dom va så himla gulliga länkar jag era bloggar! :)
 
Jonna : Emma du rider helt sjukt bra och jätte mjukt och fint! Älskar din ridning! Fortsätt som du gör och du kommer gå långt. :)
 
Anni : Du rider verkligen mjukt och fint! :) Gillar hästen också, vad är det för något? :) Väldigt snygg färg på den :)
 
//Emma Tack så jätte mycket, <3

Film från pay and jumpen! :D

 
 
//Emma

Dålig uppdatering

Hej alla bloggisar! Ingen uppdatering från mig pga dålig täckning! Imorgon eller på måndag kommer bildbomb och ett JÄTTE inlägg om allt och inget.. Litet inlägg om min och Blondies utveckling samt mål och del-mål på det här året och lite framöver! SM you know! Känns som att Blondie har skjutits ur en kanon och bara visar vad hon går för just nu.. Har en ponny som säkert kan gå MSV iaf! Kan inte säga att jag satsar på SM med henne men innan hon säljs ska hon hoppa MSV, mer om alla känslor osvosv på måndag, missa inte! Läs om vårat 1 och ett halvt år tillsammans, känsligt..! //Josse


Dagens risdpass, säger ett ord, OMG!

Hon va sjukt duktig idag, jag är super nöjd!
började med att skritta lite sen trav och sen galopp, jobbade henne i trav o galopp båda sidor, jätte fin!
Hon jobbade verkligen med ryggen idag :D
man kände dom stegen så sjukt väl, när man bara kan sitta i sadeln och jobba..! :D :D
Ska be mamma filma henne nån dag!!
Så får ni se skillnaden!
:D :D
Sen hoppade vi 6 språng på räcke, typ 50 bara igång likosm, super fin!, jag är super nöjd med dagens pass, imorgon tror jag att vi rider ut en lätt sväng i skogen! :)
på söndag är det loppis, så alla ni BLOGGLÄSARE, ni som vill kom gärna fram och ni vill säga något, eller köpa något! :D
Vi blir bara glad,a jag har fått en massa gullia PM på facebook, om att jag har en fin häst osv, jag älskar er, ni är sjukt gulliga allihopa! ;)
 
När Josse och jag har en "större" blogg, om vi får det, så kommer vi självklart ha en bloggträff, om inte ni som redan läser den är lite nyfikna på oss, och hur vi är, så kommentera gärna med ideér om ni vill ha en mini blogg träff, för er som läser, (bara ett föslag) ;)
 
//Kram, Emma! :D <3
 
en bild är på scotti när vi köpte henne, här har ni så som hon ser ut nu!
 
hon har usklat sig över rumpan, mer musklad hals, och har lagt på sig MASSOR, hon va väldigt smal när vi köpte henne, och när jag ändå håller på tar vi några på mig och scotti! :)
och ja, jag hade vanliga kläder den dagen ;)

Hur man gör för att få flera läsare. :)

Vi har haft AS bra statestik under denna bloggens gång, och det som vi har gjort för att förbättra och har haft från början är:
* ha ett bra, men ENKELT namn.
* uppdatera med vettiga inlägg.
* använd er av många bilder och UPPREPA inte bilderna, för ofta, högst 5 gg..
* man tröttnar lätt om man läser en blogg, som gör 3 inlägg om dagen.. vi försöker själva göra åtminstonde 2 VETTIGA inlägg, med någon fakta eller så, det lockar läsare.
* lägg ut bloggen på bdb, (daywievs)
* inte dra upp en kommentar, om det inte är många som tycker samma sak, då kan man svara på den, om det är så himla intressant..
* Tänk bort skvaller och skit, skriv från hjärtat, och inte typ, idag var jag i skolan, vi åt pasta till lunch, stallet gick fort, kram..
utan utveckla inlägget.
det va iaf några tips. :) //Kram!

Red Flash


0!

 
 
här har ni en "bra" banskiss av mig gjord i paint ;) haha, inte den bästa, men här ser ni hur banan såg ut, jätte enkel, men jag är super nöjd! :D
1: kom han jätte fint på, lagom fart i galoppen!
2: hon hoppade av lite lång, så farten gick upp lite grand..
3: ganska lång väg, kom superfin, hoppad jätte fint över, hade lite mera driv efter eftersom 4:an var en mur!
4: en mur, han hoppade jätte bra!! :D
5: ganska konstig sväng, väldigt konstig,  :p haha, men han hoppade iaf jätte fin över trippelbarren!
6: kände att jag red inte ut, så kom  lite nära, men det märktes knappt.. ;)
7: hoppade SUPER!! :D
 
och vi nollade, så om det fortsätter gå bra hemma, ska vi åka nästa gång och hoppa 1 m kanske :D
film kommer senare, eller imorgon! :)
¨//Emma

Banskiss! :)

här har ni en "bra" banskiss av mig gjord i paint ;) haha, inte den bästa, men här ser ni hur banan såg ut, jätte enkel, men jag är super nöjd! :D
1: kom han jätte fint på, lagom fart i galoppen!
2: hon hoppade av lite lång, så farten gick upp lite grand..
3: ganska lång väg, kom superfin, hoppad jätte fint över, hade lite mera driv efter eftersom 4:an var en mur!
4: en mur, han hoppade jätte bra!! :D
5: ganska konstig sväng, väldigt konstig,  :p haha, men han hoppade iaf jätte fin över trippelbarren!
6: kände att jag red inte ut, så kom  lite nära, men det märktes knappt.. ;)
7: hoppade SUPER!! :D
 
och vi nollade, så om det fortsätter gå bra hemma, ska vi åka nästa gång och hoppa 1 m kanske :D
film kommer senare, eller imorgon! :)
¨//Emma
 
 

Nollade debuten! :D

Danne nollade debuten! :F skriver mera hemma sen! :)


Mot hoppningen!

Danne är taggad, jag är taggad, nu KÖÖÖÖR vi! ;) Fast ja, först måste han stå i släpet typ 1-2 timmsr innan vi ska hoppa, mMma ska hjälpa tomas esther och josse att hoppa fram, sist är danne :D


Sorry!

När vi kom hem imorse så somnade jag på soffan, men nu är vi påväg till stallet igen för att ta in dom, så dom får vila lite innan ikväll! // emma


Stallet klart!

Så nu har vi fodrat och släppt ut alla ;) Hade ju morgon idag med, pina får vila idag! Idag ska jag mamma och min pappa kanske åka till någon strand, för min bror åker till grönan över dagen idag, sen ikväll taggar vi hoppning! :) //Emma :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9ecddf2b32216000027.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9edddf2b32c18000776.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9f0e087c3330e000688.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fbddf2b332f20006be.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010e9fb9606ee467c00080d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010ea1cddf2b346610004a3.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_5010ea1cddf2b346610004a3.jpg" class="image">


Ridskolefoto.se !

ALLA dessa bilder kommer ifrån ridskolefoto.se om ni vill se dom större på eran data skärm txp, kan ni gå in på deras rida och söka i arkivet på, ponny hoppet Klass 3 är dessa bilder från, LA debuten alltså! :)


..<3

 
Gör mig glad i den mörka natten,
gör mig glad med din blick.
Jag vill se hur det glänser i dina ögon!

Det är där jag vill vara.
Gör mig glad med dina armar och håret,
det är det jag vill känna..

Untitled Video


OMG!

Henrik barry!! Han svarade på min kommentar på fejjan! :D


Staklet klart! :)

Nu är stallet klart, och mamma och jag ska till stigtomta och slänga plast, från höbalar, får väl se om jag hittat något där :) Har även packat skåpet med sadel träns, skydd, väst hjälm spö sporrar, osv, till pay and jumpen imorgon! :) Ska hoppa danne 1 runda 80 cm, "målet" för imorgon med danne är bara att komma runt hela banan, då han gärna larvar sig för titthinder, men hoppade han några språng idag på 70 kanske? Och ett räcke som morfar höjde upp till 1m 1,05 kanske :) Han hoppade det galant, vi hoppade vattenmatta 3 gånger!!!! :D och han tittade inte än enda gång.. :) Duktiga danne! :) Morfar skulle även komma och kolla, kan be mamma filma om inte morfar ska göra det, nästa år eller iår kanske jag kan få rida någon/bågra fler pay and jumps och kanske någon tävling på honom om jag är snäll och har tur! Mamma MÅSTE faktiskt också träna ich tävla han nu! ;) Snart ska jag få rida scotti oxå igen, och rida ut i skogen och så :) Det är ju faktiskt "min" häst om några år ;) Och jag har ju värsta chansen att bli bra vän med henne på marken i stallet och så, ni är jag inte rider henne :p Red pina på gärdet idag som ni vet, och det va så sjukt mycket flugor mygg knott osv! Så jag gick upp till banan och där gick hon inte lika bra.. Det stog hinder framme så hon blev piggare och ville inte jobba men nacken och ruggen lika mycket.. :/ men hon kändes super fin annars! Hon lyssnar så SJUKT bra på gag bettet, det är nästan lite obehagligt hur bra hon lyssnar!! :D Imorgon får hon vila eftersom jg ska iväg på kvällen, och jag ska upp 06.30 imorgon också :( haha, rätt jobbigt men ändå helt okej att sen ha hela dagen till att åka och bada eller så :) //emma


En riktig tjej ! <3

.se">Nellie Berntsson
 

Sov gott!

Sovgott med er, jag ska vara vaken 06.30 imorgon för morgon jour.. :/ känns väl sådär ;) //Emma


Emma- Gjort en till film, till Esther

Hej alla!!, jag gjorde en film till esther och nero, vad tycker ni? :)
//Emma! ;) <33
 
 

Pizza!

Är på obbeby pizzeria, vi ska ha hem mat, vi ska äta med morfar idag! :) Känner mig snygg, i röda mjukis shorts rosa linne och röda foppatofflor ;)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3526648/images/2012/pic_500ec1b8ddf2b313a80001e0.jpg" class="image">


Våran lilla hund hoppar upp på studsmattan :p


Solsolsolsol!!

Just nu ligger jag och solar, varmt och skönt ;) Och käkar några tucs med sour cream and onion smak :) jätte goda!!! Red ut pina i skogen idag!! :) Hon va väldigt pigg och glad! :) Hon kändes super fin i traven vissa tidpunkter! :) Red ut med mamma och scotti! :) Båda 2 stördes av alla smådjur.. :/ dom är jätte jobbiga.. :( imorgon blir det samma sak. Antingen bara lång och låg galopp på gärdet, eller vila, eller så får hon gå en sväng i skogen bara :) Vad har ni gjort idag? :) Igår fastnade scotti när hon skulle rulla sig i boxden så esthers mamma ringde min mamma, så vi fick åka dit och hjälpa scotti komma loss :( det va jätte synd om henne, lillahjärtat


Soooola

Hejhej! Ligger och solar på bryggan, super varmt och skönt, ikväll blir det att åka bort och äta på resturang.. Tror vi ska åka båt dit, yeah right! // Josse


min blivande stjärna!

 

Nu duscha!

Bu ska jag duscha sen blir det godnatt, upp tidigt imorrn ju! ;) //emma


Happy happy happy !

Åhh är as glad! Har varit i Trosa och käkat, sen köpte jag en super snygg tröja som jag redan älskar! Woohhoo, sen när jag kom hem kollade jag på en hemsida och såg att mina älskade byxor går att beställa trots allt, så ikväll blir det beställning av byxor, yeah right! Happy girl! Puss hej! // Josse


Ajajaj..

Tappade min kära telfon, så det blev sn liten spricka :( men jag heter ju emma och är smart! Så jag tog tejp, mån speciell tejp och satte ett tjock lager, och skrev! :D Och pappa livade mig att ge mig ett skal imorrn, då kan mi få se spricka , men den blev liksom som en tjockare repa, men litet "nergupp" eller vad man ska kalla det för :p. :'(


Fototävling på munsborodarrahg.blogg.se

Jag är med!


Dag 3 favorit i ridsporten och varför?

Jag älskar hoppning! Varför, jadu, inte svårt alls! ;) Jag älskar hoppning för känslan när man nollat en bana på en ponny/häst som knappt kunnats rida förut, :D O känslan när man nått ett mål typ hoppa 120 på 13 hinder osv, ja superduper kul! :D


Desperat?!

Jag är så sjukt jävla hoppsugen, min lilleplutt har ju vilat så vi ska hoppa nästa vecka kanske lite, jag har hittat flera tävlingar redan, nu jävlar ska emma håkansson på pina visa vilka som är bäst! ❤❤❤❤❤


finesse <3

 

Mot stallet!

Ja.. :/ idag har huvudvärken släppt!!! :D Jag tycker det är kallt ute.. Men nu är vi isf påväg till stallet för morgonjour vi har det hela veckan då stallskltar skulle på semester eller nått :) Men det är ganska skönt för då är stallet klart på morgonen!! ;) //Emma! :)


Fodra nu :)

Mot stallet för kvällsfodring! :)


Sämst uppdatering!

Hej alla! Det kommer bli sämst uppdatering från mig (Josefin) då jag ska bo i min stuga en vecka framåt, har inte super bra täckning och kommer nästan bara sola så har inget att berätta heller.. MEN under veckan kommer bildbomb på stugan och ett bra inlägg så missa inte! // Josse


Ridpasset idag!! :D

Jag är så himla glad att jag fällde en tår för min älskade, hin va så fruktansvärt fiiiiiiin idag, hon har tametusan aldrig varit såhär fin, älskade ponny, red skritt trav och galopp på gärdet, hon va lugn HELA passet!!!!!!!! Jag älskar min ponny, synd att mamma inte kunde filmat :( //emma!!! :'D


Dag 2: en vanlig dag i stallet :)

En vanlig dag i stallet är olika ;) haha, men för det medta hör vi såhär! Kommer dit går upp till stallet tänder, lämnar jacka/tröjan om vi ska lämna något :) Sen går vi och tar in dom, mamma tar danne och scotti och jag tar pina, sen går upp till stallet och lämnar dom, sen gör vi hö påsarna och kraften osv.. Sen rider vi, sen mockar vi och lägger in mera strö om det behövs! :) Sen fixar vi alla saker, sen sopar vi gången och städar undan lite, och mitt i alt brukar mamma dricka kaffe ibland ;) /emma


när vi provred pina!

 

Idag serveras..

..LASANGE!! :D


Ikea!

En bild från ikea ;)


våra två hundar busar!

 

Mot ikeA!!

Nu har vi varit på sharpman, och är påväg till IKEA! :) vi är på parkeringen nu, så vi ska även äta lunch här tror jag!! :)


Tänkte höra en sådan med er nu! ;)

Dag 1: Min ponnys fakta Dag 2: En vanlig dag i stallet Dag 3: Favoritgren inom ridningen och varför Dag 4: Det värsta som skulle kunna hända Dag 5: Min drömmar och mål Dag 6: En bild på oss båda som du gillar Dag 7: Mitt värsta minne Dag 8: Mitt bästa minne Dag 9: Min första skötponny Dag 10: Hur jag kom dit jag är idag ----------------------------------------------------- Vi kör 1 idag osv! Min ponnys fakta!: Ja vad kan jag säga om henne! Namn: Pina Född: -06 Ras: imp tyskland. Tyskridponny!! Hoppar för tillfället lb/la tävling och på träning la msvB :) Hon är en pigg och energisk ponny som gärna gör som hon själv vill.. :S vi uppfostrar henne så gott vi kan! Men nu kan man iaf öppna henne dörr och sätta på grimman utan att hon går ut! Det kunde vi INTE för 2 veckor sedan ;) Så hon gör bara framsteg HELA tiden!!!! Hon är en ponny som VILL, hon älskar att hoppa! Hon är tyvärr bara fin ibland i dressyren då hon är så pigg och studdsig.. Så är det svårt att få henne jobba med ryggen :/ Men Det ät MYCKET bättre än för 2 månader sedan.. Så som sagt FRAMSTEG!! :D jag är så stol över min underbara ponny, och vi har satt ett stort mål för året!! Ung-ponny SM!!!!!! :D så vi får se om vi kan kvala dit, vilket jag hoppas!! Om vi gör det eller får iaf 2 kval "rutor" ifyllda kommer jag vara världens gladaste! Att bara få ha det sär pappret och titta på! Hon har gjort så himla mycket för mig, hon har alltid ställt upp för mig även fast hon varit jobbig ibland ;) som ni vet, nu är josse och helena, så japp :) //Emma!! :)


Godmorgon!

Vaken !! :)


2,5 timmar. Kvar Sen ska jag vara vaken igen..

Och jag kan inte sova.. :S ganska irriterande när man är jätte trött men inte kan somna för att det är så ljust ute :(((( //emma.. :( Dricker väl lite varm mjölk då.. :/


Varit ute med daphne! :)


Imorgon

Imorgon ska jag och Emma till ett hemligt ställe! Ska bli super kul och jag ska ****** lite saker! Är du sugen på att veta vad som kommer hända så får du reda på det imorgon, kul lär det bli iaf! // Josse


Stallet klart!

Sådär ja! Nu är stallet klart och mamma och jag är påväg till godisbron! Ska köpa godis, idag är min mamma extra glad för idag har hon börjat sin semester som är i 1 månad!! :) Nu slipper hon sitt helvetes jobb ett tag, så vi kan ägna allt till familjen stallet oxh josse och helena! Imorgon ska vi förresten på "roadtrip" under dagen med dom! Vart ska vi? Vi kanske videobloggar i bilen eller nått! :) Red pina idag på gärdet skritt trav och lite galopp, kändes super fin!! ///emmA


@stallet

Ska försöka dra mig mot stallet snart så jag kan träffa världens bästa lite senare, ska väll rida båda hästarna och även fixa lite med min kompis häst då dom är borta, jag får väll det lyxigt idag så mamma mockar och jag rider då det går fortare då! Sen hem och duscha och fixa lite. Uppdaterar mer senare, kramar från mig, Josefin


en till film

en till av den fina vännen <3
 

Jag är arg, på riktigt!

Riktigt respektlöst kommenterade faktiskt!


På dejt!!

Nu ska Jg dejta kudden några timmar innan jag ska städa rummet! :)


Vart ute och gått i 40 minuter! :)

Och daphne va med! ;)


Pappa har gjort egen kyckling!

Den ser god ut och är super god!!


Då var stallet snart klart!

Nu är snart allt klart, pina skötte sig super bra på hackamoret, men scotti höll på att flamsa bakom när vi skulle trava en kort bit, så pina började bocka.. Men annars gick allting super.!


Drar mot stallet snart! ;)

Snart ska jag till stallet väntar på mamma ska komma hem!! Idag ska jag pröva rida pina på hackamore för första gången hon har aldrig ridits med det, så det lär bli spännande! Tycker hon går väldigt bra på gaget. :) Det står i TR. Att alla ponnyer får tävla med det, men vi ska höra med en överdomare vi känner om det gäller avdB så man inte bli avstäng eller liknande. Alltid bra att fråga 1 gång för Mycket än 1 gång fö lite ;)


Untitled Video


Låten..

Den är i mitt huvud...


B-ponnyn!

gjord av en väldigt fiiiiiiin vän <3

Statistiken!

Statistiken är inte så super bra, och det beror antagligen på våran dåliga uppdatering! Det finns många anledningar varför inte jag har bloggat men det tänker jag inte heller berätta! Huuhm.. Det finns dagar man bara vill ge upp, sluta andas och bara strunta i allt, men det finns också dagar som man bara vill fortsätta, mer och mer men inte kan! Vi alla vet att det kommer motgångar men också framgångar, för utan motgångar blir det inga framgångar! Vi alla har kämpat för att komma vidare, kämpat oss upp och vidare från det tuffa! Men det viktigaste, vi har kämpat, inte gett upp! Vi har fortsatt, utan att ge upp och visa världen att vi är svaga, vi har visat oss starka! Många tycker också att ensam är starkast, visst det har dom rätt i men att va två kan på sitt sätt också va bäst! Vi alla är avundsjuka på någon, eller har någon som man stör sig lite extra på för att man själv kanske inte har just de den personen har, våran värld är en avundsjuk värld, så kommer det alltid att vara! Vi kan inte inse att vi själva kanske har det minst lika bra. Vi ska vara glada över att vi har tak över huvudet och mat på tallriken! Det finns människor här i världen som inte ens har det medans vi går och är avundsjuk för att en person får det där som gör än så avundsjuk, det är helt sjukt vad vi människor håller på med! Om någon snackar skit om dig så betyder det bara att du ligger före den, lev ditt eget liv, kör ditt eget race, sluta hata andra för att dom är bättre än er själva, stå upp för vem du är och vad du gör och vad du har för mål! Inte vad andra gör! Ni alla har olika bakgrunder, vissa får kämpa mer än andra! Va stolt över de du gjort! Det kommer du längst på, be strong! // Josse


Nu ska jag sova :)

Ja nu ska jag sova, MEN innan set tänkte jag skriva ett inlägg! Om pina nu och hur hon har varit, håll utkik det kommer upp imorgon på fm! :)


Mot träning!

Hejhej! Igår blev de inga inlägg då jag inte mådde super, men jag kan lova att ni ska få dom antingen ikväll eller imorgon, för just nu sitter jag i bilen mot träning! Ska hoppa bana med Blondie och sen nästa torsdag ska hon få åka på en Pay & Jump innan det blir tävling igen! Wish me luck! // Josse


Hööks ;)


Även denna!


Fyllt på i godis hyllan!

Fyllt på pinas godis hylla!!


ja, en film till.. <3

min d-ponny jag hade <33
 

Untitled Video


Ny bild!


ny bild!


Från toppen till botten

Ja rubriken säger det mesta, jag mår inte alls bra och det lär bli dålig uppdatering av mig.. PussoKram, Josse


Förlåt för den dåliga uppodateringen från mig idag!!

Förlååååååt! Jag har typ sovit bort halva dagen.. :/ Sen åkte vi till stallet vid 2 :) Skrittade ut pina.. Med mamma och Danne och morfar på scotti :) Travade även lite för mamma sa åt mig det, haha! Lutar även åt att jag sover hos Josse idag :) Har ont i magen idag :(


.. <3

 
 
<3<3<3<3<3
 
//Emma

Godmorgon!

Har redan nu varit uppe i två timmar! Gick upp typ vid 06.00 för att åka till stallet och fodra/släppa ut. Jag och mamma fodrade sen red jag Blondie medans mamma släppte ut dom andra, nu sitter jag på andra hästen för dagen (Ludde), jag skrittade med Blondie och Ludde får gå samma sväng så det blir skritt för båda hästarna! Blondie va super pigg och ganska spänd, Ludde känns ganska mycket segare, haha! Jag får se vad dagen bjuder på men det kanske blir att träffa älskling och sen vet jag inte riktigt! Min uppdatering har varit usel för mina grymma tidsinställda har inte kommit upp men det kanske kommer ett dunder spännande inlägg ikväll! MISSA DET INTE! // Josse


Jaa, årets failbild.. ;)

 
haha, det går en häst i bakgrunden, vet ni vem? haha jo, danne, och johanna, och hennes mamma :)

Åsikts inlägg..---- medryttare

Hej, tänkte skriva ett åsiktsinlägg om medryttare och fodervärdar!
jag tycker såhär: medryttare ska inte göra saker om dom inte frågat det, txp, gå ut på banan och hoppa, utan fråga först, kan jag hoppa några språng idag txp.!
Det tycker jag är viktigt man kanske har varit och hopptränat dagen innan ganska hårt, då måste man ta det lite lungt dagen efter, så man inte överanstränger dom!!!..
Men fodervärdar då?
Där har ju ägaren lämnat ifrånsig hästen om man inte är halvfodervärd!
men är man helfodervärd, då har man hästen för sig själv, som sin egen, träna tävla  (utbilda) det beror på vad man skrivit i fodervärds kontraktet..
 
detta var ett koooooooort inlägg bara, men något iaf! gör ett tidsinställt "årets failbild" :)
 
////Emma

Ny film igen!! ;)

Jag har gjort ännu en film!!
 
 

Ni har väl inte glömt? TÄVLINGEN!! ;D

 
Vi gör såhär, DU skriver en liten text om dig och din häst, hur det var ifrån början och jämföra med nu. Sen skickar du det till smsatsande@hotmail.Se och "namnger" det med tävling! Den som Emma och Josefin tycker är bäst lägger vi ut här och hon/han får dessutom en länkning. Vad tycker ni? Kör så att ettan och tvån kommer läggas ut, sen skickar du med din blogg adress också, så går VI  in och kikar på design och sånt och bestämmer allt!!
 

Ni har väl inte glömt? TÄVLINGEN!! ;D

 
Vi gör såhär, DU skriver en liten text om dig och din häst, hur det var ifrån början och jämföra med nu. Sen skickar du det till smsatsande@hotmail.Se och "namnger" det med tävling! Den som Emma och Josefin tycker är bäst lägger vi ut här och hon/han får dessutom en länkning. Vad tycker ni? Kör så att ettan och tvån kommer läggas ut, sen skickar du med din blogg adress också, så går VI  in och kikar på design och sånt och bestämmer allt!!
 

Ja..

Idag ska jag inte göra så jätte mycket, men idag har jag lovat er att göra en film om hur stallet ser ut! :)
så ska väl göra det!
åker dit nån gång under dan, mamma är lilla dålig.. hon började känna sig sjuk redan igår, ont i halsen. :(
stackars mamma <3<3<3<3<3
men jag har inget roligt att berätta  så gör ett tidsinställt åsiktsinlägg till lunch ;)
bästa ponny!  :'D <3

Lalalalala

Dålig uppdatering, har haft massor att göra! Träffade älskade Johanna igår vilket ledde till att hon sov här och idag åkte vi till stallet och red tillsammans, fick även rida hennes finfina ponny Ella! Blondie gick super bra och jag är nöjd med hennes framsteg och hoppas på att kunna tävla mer nu! Imorgon ska jag upp och fodra vid 6.00 så fixar stallet då och sen får ni TVÅ sjukt bra uppdateringar av mig! MISSA INTE!!! // Josse


Ramlade av ;)

Idag med pina: Hon va ganska lugn i början, sen blev det bara värre åkte av 1 gång landade på fötterna, haha hon reste sig och bockade samtidigt, så men jag tig mig upp igen sen va hon galen så då skrittade jag hem.. Men påväg hem ganska nära vägen blev hon ganska lugn.. Men annars är jag ganska böjd med dagens ridpass!! :) Bilden är från idag


Stallet snart!

Snart ska jag nog åka till stallet, mamma jobbar idag oxå så åker dit med pappa, så lämnar han mig eller så mockar han medans jag rider och så :) Jag har väl inget roligt att säga. Jo! Ni som kommenterar tänk på attt VI ser vilka ni är även fast ni kommenterar anonymt! Så tänk er väldigt noga för! ;)


Kollar på Falsterbo hoppningen, derbyt!


En liten hyllning!

Man får ofta höra hur starka hästmänniskor är. Vilka bra ledare de blir och hur svårt det är att sätta sig på dem. Om jag hade fått höra det när jag precis började på ridskolan vet jag inte om jag hade trott på det. Dels för att jag inte var mer än fem år gammal och dels för att jag inte överhuvudtaget förstod vilken fantastisk värld jag var på väg att ta mig in i.

Vi hästmänniskor har upplevt mycket mer än standardsvensson. Vi vet hur det är att ramla av tio gånger under samma ridlektion, men ändå ta sig upp i sadeln en elfte gång. Kanske var det inte för att man ville, kanske var det inte för att man kunde. Det var för att man måste.

Vi har känt känslan av att inte riktigt vara förstådda och har kunnat gråta ut i en varm hästpäls. Vi har lyckats överlista ett djur på över 400 kg och fått det att utföra det vi ber om med glädje.

Vi har låtsas som att vi inte bryr oss om alla hamburgerskämt, men stilla gråtit på insidan av att någon kan få för sig att säga så om någon annans bästa vän.

Vi har styrt mot banans högsta hinder och blundat för att sedan öppna ögonen och inse att vi befinner oss på andra sidan. Vi har helt och hållet lagt våra liv i fyra hovar och aldrig någonsin blivit besvikna på resultatet.

Vi har smygit in i stallet en sen natt för att kunna öppna upp våra hjärtan för den som lyssnar allra bäst. Vi har tittat in i ett par mörka ögon och inte sett något annat än obegränsad kärlek.

Vi har varit med om att mista våra bästa vänner, men ändå fortsatt leta efter nya helt enkelt för att vi vet hur mycket det ger tillbaka och inte kan föreställa oss vilka vi skulle vara utan dem.

Vi har skrattat, vi har gråtit, vi har skrikit och vi har förlåtit. Vi har lärt tala ett helt nytt språk och vi har lärt oss lyssna med öron som vi inte ens visste att vi hade.

Vi har haft turen att lära känna det mest fantastiska som någonsin skapats och vi har älskat varenda sekund i hästarnas närhet.

Stå på er, hästtjejer, hästkillar, hästgubbar och hästgummor. Jag tror nämligen att vi allihop är något alldeles extra.

 

OBS! Jag har endast lånat denna text från DEN HÄR BLOGGEN!!

 

// Josefin


För att lyckas

För att lyckas måste man kämpa för att kämpa måste man få någonting tillbaka! Om man har en häst som kan och ger resultat får den vara odräglig hemma i skogen eller i stallet, för då orkar man envisas när man får det tillbaka, men om man har en häst som inte lyckas ute på banan och är jobbig hemma är det svårare.. Jag ska berätta min och Blondies resa för er MEN ni får hålla ut nån timma! Den har inte varit en dans på rosor och gud så jag har kämpat, den envisa ponnyn har varit odräglig.. Kolla in våran enorma resa på 1 och ett halv år senare ikväll, svar på tal! // Josse


Dagen!

Idag skrittade jag ut Pina ca 30 minuter :) Hon Skötte sig bra, men va lite vän pigg kanske, haha hon reste sig ett par gånger men skötte sig ganska bra ändå.. :) Danne: red Danne på banan va 30-35 minuter, dressyr öka minska jobba i höger och vänster sida, travbommar på volt några gg skötte sig bra. Flyttade sig inte på tvären utan jobbade med sidorna! Sjuk nöjd, han va framåt och lyssnade super bra! Sjukt nöjd!! :)


Reklam..

Ett "åsiktsinlägg" om reklamer.. Jag tycker att det är okejj om dom har reklam i typ serier osv,. Men inte filmer senare på kvälls filmer då somnar iaf jag när det blir reklam.. Och då missar man ju filmen.. :( Just nu kolla jag på paradise hotell Danmark, så skriver om rispandes efter maten sen :) Ps: red ju Danne idag igen! :)


Inlägg, och kommentar!

Mitt inlägg:
Har lovat en tjej att slänga in ett inlägg om benlindor osv.. Jag själv använder bara lindor när jag rider, vart jag än rider, MEN olika beroende på vad! Jag lindar endast fram!
 
När jag rider i skogen osv, när jag rider ut använder jag fleecelindor, det känns som att hästarna får bra stöd och det är inte svårt att linda rätt med fleece!
 
När jag träna/rider på banan använder jag kombinations lindor, det är först fleece och sedan resor så dom får bra stöd inför arbetet, tycker även dom är lätta att linda med, jag använder mycket av lindan till att linda vid kotan så att dom får bra med stöd, speciellt när jag hoppar!
 
Linda på natten gör jag endast om jag är på tävling så hästen står på box osv. Då har jag stora mjuka paddar och vanliga fleeclindor, jag själv ÄLSKAR att använda fleecelindor men det går lika bra att använda så kallade stallbandage/stalllindor när dom ska stå med dom över en natt osvosv..
 
Jag är inget proffs på lindor men själv rider jag så här och mina hästar trivs med det och jag tycker att dom får bra med stöd.
 
Kortfattat och enkelt! :D Om du undrar något så fråga på!
 
// Josefin
 
 
 
Kommentaren:
AV: ANONYM
Det är INTE bra för hästens ben att ridas med fleecelindor. Fleecelindor använd i stallet, undertransport och på promenad osv. (Missförstå mig inte) :) När man rider ska helst ha elastiska lindor därför att du kan dra åt lindan hårdare och då får hästen mycket bättre stöd av benlindan. Så ´det kan vara värt att fundera på. För vi vill väll att hästens ben ska vara så friska som möjligt? Eller? :)
 
 
 
 
Min mamma svarar:
Som Josefins mamma och den som har huvudansvaret för våra ponnyer kan jag inte låta bli att reagera på denna kommentar till Josefins inlägg om benlindor. Vi lindar frambenen på våra ponnyer vid ridning för det är ett skydd som passar oss och hästarna. Att jag föredrar lindor många gånger framför ex. senskydd/strykkappor är att de sitter bra och att det inte kommer in smus mellan skydd och ben. Vilken typ av linda som används vid ridning beror lite på vad vi ska göra, vid träning/tävling använder vi kombinationslindor för extra stöd. Till vardagsridning enbart fleecelindor då de endast ska vara ett yttre skydd.
 
Varifrån ovan person har fått påståendet att det inte är bra att rida med fleecelindor och att det skulle påverka hästens ben har jag ingen aning om men det stämmer inte det minsta. På vilket sätt skulle det vara skadligt, på vilket sätt är det inte bra - det är vanliga lindor som används för att hästarna inte ska stryka sig/slå sig när vi rider ut. Precis som många anväder senskydd/strykkappor.
 
För skojs skull ställde jag frågan till min väldigt goda vän som arbetar som veterinär på häst. Svaret var att det inte finns någon sanning alls i att det skulle vara skadligt eller inte bra att rida med fleedelindor - varför då undrade även han.
 
Jag vill också understryka att det är viktigt att man lindar på rätt sätt - annars kan lindor göra betydligt mer skada än nytta och det gäller alla former av lindade ben och oavsett vilken typ man använder. Och även vikten att anväda padd mellan linda och ben.
 
Tycker att ni ska tänka på vad ni skriver, då din kommentar bara visade brist på kunskap!
// Josefin
 

Göra idag?

Idag ska jag inte göra så mycket, nu tänkte jag slänga in ett blogginlägg,kolla statestiken.. Sen tänkte jg städa mitt rum, sen käka lunch vid typ 12 :)


Godnatt, eller ja snart

Godmorgon..? Haha Ja nu ska jag iaf sova några timmar vid 9 imorgon fortsätter mitt maraton på two and a half men.. Om jag inte solar eller nått, pina skrittas och om jag orkade fick jag rida Danne lite oxå mamma jobbar hela dagen.. //Emma Ps: trött vovve ;)


Sofia Norén, från oinriden till MSV A (1.30)

Hej, Jag heter Sofia Norén och är 18 år gammal. Jag känner Josefin genom att ha sålt en ponny till henne, nämligen "Ludde" (Munsboro Curly) som jag själv tog upp från inridning till Nationell MSV B med vinst och placeringar. Innan Ludde har jag haft 5 hästar, 3 b-ponnysar, en c-ponny och en storhäst. I dagsläget har jag en D-ponny. Han heter Munsboro Malibu och är 9 år gammal, han är VERKLIGEN inte vilken ponny som helst. Jag fick "Molle" för tre år sen snart, då hade han gått som vildhäst i de irländska berget i 6 år. Han var väldigt rädd och osäker mot människor och var i princip omöjlig att fånga. Det va så svårt att fånga honom så att han va tvungen att stå med grimma i boxen för att man skulle ha en chans att få tag i honom. Men jag vill klargöra det att han var inte aggresiv mot oss, bara väldigt osäker. Första året med honom var ju minst sagt ett prov på mitt tålamod. Han var så känslig och försiktig så jag var tvungen att vara detsamma. Kom någon häst galloperandes mot oss på ridbanan slängde han sig åt andra hållet. Han var väldigt "elektrisk" i ridningen, alltså minsta lilla man gjorde så fick man VÄRLDENS effekt. Han spenderade det första året på framhoppningen på tävlingen på bakbenen. Och det fanns i princip inget man kunde göra. Jag fick SKRITTHOPPA hinderna på framhoppningen. Men jag visste att det var värt allt besvär. Idag hoppar vi upp till MSV A och har många placeringar i MSV B. Han gnäggar och kommer travandes för det mesta i hagen när jag ropar hans namn (inte att glömma att för två år sen tog det oss fem dagar att få in honom från sommarbetet..)

Nu ska vi tyvärr sälja Molle då jag fyllt 18 och börja leta storhäst.

 

Kolla in på min blogg HÄR , som jag delar med 5 stallkompisar följ även min och Molles utveckling och spana in gamla videos på Ludde!


Lyckligast i värden!

12-07-2012, älskar dig mitt allt! // Josse


Melon in the sun


This or That - Josefin

This or That!
 
Ridhus/Ridbana
 
Kompisar/Hästarna
 
Rolf-Göran Bengtsson/John Whitaker
 
Nellie Berntsson/Henrik Barry
 
TV/Film
 
Träffa kompisar/Vara i stallet
 
Kärlek/Vännskap
 
Grönt/Blått
 
Hoppning/Markarbete
 
Instagram/Facebook - bblondin @instagram, följ mig!
 
Mobil/Dator
 
Ponny/Stor häst
 
// Josse
 
 
 

Sveriges Stolthet, eller?! :D

 
//Emma

Morötter med dipp! Gott! :)


Bloggen

Ikväll får ni film på mitt stall, jag berättar oxå vad som kommer hända med bloggen och en till liten hemlis! Har även en grymt bra this or that på G, några klipp från lite träningar kanske? Eller vill ni se film från 4e platsen i LC'n i Vingåker? Eller kanske filmer på Blondie!?
 
Huuhm.. Igår hade jag och Emma så sjukt kul och vi snacka massor om lite saker som ska hända här på bloggen, det kommer troligen en BLOPPIS on nån vecka så håll utkik!
 
// Josse

Tv..

Jaaa, har inget att blogga om så gör ett litet inlägg nu om vad jag tycker om.... Ja vad ska jag skriva om?! :(


Kollar på..?

Kollar på sho bre :)


@ stallet

Imorse hade jag och mamma utsläpp så vi gick upp vid 6 och åkte till stallet och fodra samt släppa ut alla hästar, sen åkte vi hem och la oss igen så jag sov till 12 kanske, men nu är jag i stallet och ska rida, mamma mockar just nu och jag betar Ludde, vi ska skritta ut tillsammans och sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra idag.. Men jag ska fixa lite tidsinställda osvosv. Jag har en hemlis till er oxå, sen så ska jag och Emma fixa lite inför en rolig sak här på bloggen, juste jag tänkte filma mitt stall idag så ni får ett inlägg om de sen! // Josefin


Stallet klart

Känner mig lat idag vi va i stallet ca 2 timmar bara, mamma börja jobba 1.. Så jag skrittade ut pina med Esther och Nero. Det gick bra.. Hon lyssnade hyfsat bra för att ha vilat 1 vecka, så jag är väl nöjd, men jag vill att hon ska skritta längre steg men det går inte när Nero är med då måste han trava med.. Nu ska jag leta saker ;) ///Emma :) kram!


Spännande va? :)

Nu drar jag och mamma till stallet ni får mer uppdatering där om det finns täckning.. :) Hoppas ni har sovit gott.. :) Idag ska pina skrittas på gärdet om det inte är för blött annars blir det ut i skogen! :) vad ska nu göra idag? :)


Visa stallet i en videoblogg imorgon?

?? :)


Snart ska vi åka hem :(

Snart ska vi hem, får väl äta middag snart igen :)


Frågestund del 4

Vi råkade faila så nu måste vi länka sista delen på frågestunden!

http://www.videofy.me/v/570078

PussoKram

Frågestund del 3


Frågestund del 2


Frågestund del 1


Bildbomb- Finesse

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dålig uppdatering!

Dålig uppdatering av mig, förlåt! Har fixat stallet och red Ludde idag, han va PIGG! Sen har vi fixat mat och massa så snart kommer Emma och Lisa hit, jag och Emma fixar svaren lite senare sen får ni även ett litet rätt och fel inlägg av mig och mamma som handlar om benlindor så det blev en himla diskussion om mitt inlägg om benlindor igår! PussoKram, Josse


Mot josse

Mot Josse :)


hej, mitt liv..

 
 
/// Emma

This or that! -Emma

Häst/ponny
KL /BT
hööks / hästbutiken
lb / La
stalllet / hemma
skola/ stallet
170+ /165 (storhäst mankhöjd)
SM / Olika cuper, ridsport ponny cup, sveland cup osv
röda whitaker / bruna whitaker
 
 
det var några this or that iaf.. ;)
bild!
 
jag och finesse 3 från vänster
jag och finesse närmast hitåt!
längst till vänster
 
pina och gammla ägaren :)
 
//Emma <3
 

Jag är sämst på rubriker !

Hello alla underbara läsare! Jag och Emma har sjukt stora grejer på G, ni kommer gilla det kan jag lova, våran statistik har heller aldrig varit så här bra, tack för det! Ni är bäst! Undrar också vad ni vill veta? Ska jag slänga in ett inlägg om bara mig/Blondie eller Ludde, imorgon får ni film på stallet jag står i och boxarna osvosv, ni kanske kan få en blick på hur jag bor och lever också? Men bara om ni är snälla! // Josse


Stallet snart

Snart drar jag och mamma till stallet om ca, 1tim :) hon slutar 2 satt aa :) ni kanske kan få en videoblogg men vi får se, tänkte göra ett eller två tidsinställda till när jag är i stallet, en This or that kanske? :)


Rida, rida, rida

Älskade ponny, du är bäst!


bildbomb- Silber Dime "Danne"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb- Lillasyster Crysler "Lillan"

 
 
 
 
 
failhaha!hoppa kunde hon
myyyys!

nattinatti

ja, nu måste jag sova snart, men kan inte sova.. :p hehe<3
så istället kan ni få bildbomb på min gammla b-ponny! :)
Red Flash
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ja det var bara NÅGRA av alla TUSENTALS bilder, tack patti för alla fina bilder förresten!!
 

Städat mitt rosett täcke

:) ja pina har bara 3 än o fler ska det bli!! Den allra högst upp sitter kvar för att det var min sista la med min b ponny och vi vann


körs om och om igen..

allt stämmer så himla perfekt in just nu.. :/ <3
 

Hittade..

.. ett inlägg av Emilia (Arhamiz ena fodervärd) och jag kan bara säga att det är de bästa man kan läsa, jag som äger denna ponny och upplevt exakt samma kännsla, hur kan en ponny vara så!? Han betyder mest av allt! Käraste ponny! Alla våra minnen tillsammans, precis allt minns jag, som om det va igår! Jag älskar honom av hela mitt hjärta och jag vet precis hur det känns, det är helt otroligt att en hästa kan vara så som du är, Arhamiz jag älskar dig! <3
 
INLÄGGET --->
 

Arhamiz, jag älskar dig.

Ingen kan förstå hur mycket den här ponnyn betyder för mig. Han har liksom fått mig att verkligen fatta så mycket saker, alltså man kan inte förklara. Han är så obeskrivligt bra! Bara hans blick får mig att må bra, allt han gör får mig att må så jävla bra. Jag skulle aldrig svika honom, ALDRIG! Även om jag ska skaffa egen häst nu kommer jag inte att dissa honom, aldrig i hela livet. Han har lärt mig så jävla mycket och vi har lärt oss så mycket tillsammans. Alltså åhh.. ingen fattar, ingen gör det. Den här ponnyn betyder världen för mig och om han försvann skulle hela min värld rasa ihop. Jag skulle aldrig klara mig utan honom, alltså på riktigt så skulle jag inte det. Vi har haft Arhamiz i snart 7 månader, alltså det känns som vi haft honom i en evighet.
 
Arhamiz gör så jäkla mycket för mig även om han bara står och tittar på mig med sina fina ögon. Alltså ingen kan förstå hur mycket den ponnyn betyder för mig, ingen kan verkligen förstå. Jag är fast vid honom, han är bäst. Alltså vad skulle jag göra utan dig killen? Skulle knappt ha någonstans att ta vägen. Du får mig alltid att må så jävla bra även om allt känns skit. Du torkar mina tårar, alltså du är så underbar. Många säger att dom önskar att hästar kunde prata, visst önskar man det. Men med Arhamiz, alltså man kan prata med honom och det ser verkligen ut och känns verkligen som han lyssnar. Han finns alltid där, jag älskar dig killen och har gjort det från allra första stund.
 
Hennes blogg hittar ni HÄÄÄR !
 
// Josse

Mys!


@ träning

Herregud vilken träning, finaste ponnyn! Det finns ju teknik där, jag tvivlade ju så himmla mycket på Blondie och tänkte "det här kommer aldrig att gå" men jag har kanske fel?! Hon hoppade toppen idag och tekniken fans där när JAG ändrade min ridning en aning, är nästan lite chockad över hur bra hon hoppade! Hon levererar verkligen nu..
 
Vi travade först massa bommar men Blondie gjorde hinder av det så hon tog två i ett språng istället, sen hoppade vi 5:an och hon hoppade hyfsat bra, sen höjde vi upp till kanske 90-100cm då hoppa hon så sjukt fint, har aldrig känt den hästen hoppat med så jäkla bra teknik.. Om det här fortsätter så kan jag bara säja att min ponny ska nå toppen..! Hon har tagit massor av tid och lär ta ännu mera tid, hon tycker det är svårt så vi måste hela tiden ge henne extra tid, men innan 2013 ska hon iaf hoppa LB så nu kör vi, hon hoppar iaf LC utan problem :D
 
// Josse

Benlindor

Har lovat en tjej att slänga in ett inlägg om benlindor osv.. Jag själv använder bara lindor när jag rider, vart jag än rider, MEN olika beroende på vad! Jag lindar endast fram!
 
När jag rider i skogen osv, när jag rider ut använder jag fleecelindor, det känns som att hästarna får bra stöd och det är inte svårt att linda rätt med fleece!
 
När jag träna/rider på banan använder jag kombinations lindor, det är först fleece och sedan resor så dom får bra stöd inför arbetet, tycker även dom är lätta att linda med, jag använder mycket av lindan till att linda vid kotan så att dom får bra med stöd, speciellt när jag hoppar!
 
Linda på natten gör jag endast om jag är på tävling så hästen står på box osv. Då har jag stora mjuka paddar och vanliga fleeclindor, jag själv ÄLSKAR att använda fleecelindor men det går lika bra att använda så kallade stallbandage/stalllindor när dom ska stå med dom över en natt osvosv..
 
Jag är inget proffs på lindor men själv rider jag så här och mina hästar trivs med det och jag tycker att dom får bra med stöd.
 
Kortfattat och enkelt! :D Om du undrar något så fråga på!
 
// Josefin

Blondie och Munsboro Curly


åsiktsinlägg- tävling

Tänkte skriva lite om vad jag tycker om framhoppningar på tävlingar..
jag tycker såhär:
på ponnytävlingar ska allas morsor stå och skrika
txp: (tar bara ett namn)
- Sofia!!!!! Hoppa oxern igen, h'n kom för nära!!!!!!!!!!!!!!!!
och sen står dom så tills dom hoppat över..
tycker att man kan rida fram själv iaf regionalt o uppåt, då ska man vara så pass tävlingruttinerad..
Jag brukar alltid trava nått varv på INNERSPÅRET annars krockar man!
 
sen galopp 1 eller 2 varv typ, sen hoppa "lilla" 1-3 gånger, sen skritta lite, sen brukar mamma komma in och hjälpa mig, typ höja sänka, när jag åker på tävling med bara morfar om mamma jobbar, brukar jag fråga folk om dom kan höja 1 hål, sänka 2 osv, annars får man hänga på när dom andra hoppar, och när den landat ropa direkt txp: oxer! så folk inte höjder sänker, man får vara snabb!
 
jag har tävlat storhäst ganska mycket oxå, det är helt annat på framhoppningen!!
där rider man höger eller vänster där vet man höger och vänster reglerna,
 
txp, rider du i höger varv ska du hålla vänster hela tiden, för den som rider i vänster varv ska alltid hålla höger om man möter någon!
så är det inte alltid på ponny, där är det hejbaberiba ibland... särskilt lokal ibland regional..
 
på storhäst är det oftast ganska trångt storhästar tar ju mer plats, det tycker jag är synd..
men ponny tycker jag att man BORDE veta regler för framhoppningen, annars blir det kanske tvärnit, eller så krockar man och skadar sig/hästen allvarligt eller lindrigt, men det kan hända så HILMA MYCKET om man inte vet sånt..
så snälla tänk er för, och stå inte och snacka om andra om deras häst är lat eller bara studsar på stället, eller att dom står och skriker att änns ponny är galen och att man inte borde tävla med den.. dom vet ju inte hur hästen är hemma!
dom ska inte säga något som dom inte vet grunden till!
tack! ;)
 
Hoppas ni gillade texten, har ni några fler förslag på vad vi kan göra för åsiktsinlägg, kommentera det! :D
 
//Emma
 
pina kan oxå hoppa ;) haha!
 

Träningen!

Träningen gick väl helt okejj..
Han var väldigt busig idag.. ;) haha, men han gick ändå att få gå i form!
är ändå nöjd,
han va pigg och framåt, men besvärades väldigt av alla knott och mygg.. så jag fick trava skritta trava skritta, hela tiden..
men hoppade iaf 5½:va på ca 1 m idag..
han skötte sig ändå bra! :D
________________________________________________________________________________________________
 
Imorgon ska vi äta middag hos Josse efter vi fixat stallet, ridit och så :D
ska bli super kul att få se hur dom bor osv, dom har vart hos oss, så nu ska vi till dom ;) haha :)
God mat, hoppas jag, med det tror jag utan tvekan att det blir!! ;D
 
 
________________________________________________________________________________________________
 
kommer komma ett tidsinställt sedan med ett åsiktsinlägg, tänkte skriva det nu, så kommer det upp vid kanske halv 8 ? :)
 
hejdå, kram ! // Emma
danne och jag igår :)

BYXORNA !

Love love love !!


varför vi köpte pina, 10 cm lång spricka..


Jag snackar om dagen! :)


Kolla tv!


My day!

Dålig uppdatering av mig, har precis kommit hem från älskade Stockholm! Ohh yes är galen i Stockholm, skull gärna bo där ;) haha! Hittade även mina ääääälskade byxor, ska beställa dom när jag kommer från träningen ikväll :D Snart ska jag till stallet och fixa för att åka och träna Blondie, ska bli super kul och hoppas hon är lika duktig som förra gången! Uppdaterar om en spännande sak ikväll! Ni borde va nyfikna! // Josse


Varför började jag rida? -Emma

Varför jag började rida?? Jag blev hästintresserad redan som väldigt ung!! Jag fick rida en Svettis från ridskolan nästan varje dag som 2-3 åring, han hette David.. Jag drömde om en egen häst.. Sen så hade vi honom som sommar ponny, några veckor, red ut i skogen osv, allt det har jg gått göra tack vare Susanne "Sussi" morfars sambo, Sen fick jag David som födelsedags president tror jag av Sussi morfar och min familj som 3-4 åring, älskade denna ponny med ett hjärta av guld! Vi tävlade klubbrekord har på bullermatta som han stig på! Typ 20 cm, haha, jag tyckte det va as högt, har så många oroligt roliga minnen med den ponny.. Sen när jg fyllde 5 fick jag en b-ponny vid namn beats me "Bisse" han va endast 3 år och helgalen.. Men jätte gullig..! Då hade jg 2 hästar samtidigt men olyckligtvis dog David -07 och vi lämnade bort Bisse på foder till Emelie år -06 -07 nånstans där iaf.. Men då hade jag inget att rida som min egen? Så när jag var 6 år ca, red jag en A-ponny Pm heter fyffelin å tävlade galopp och lite hoppning!! Sen när jg blev förstod började jag rida deras b-ponny rollex, tävlade bara hoppning upp till 80 tror jag :) Sen fick vi inte rida honom längre då fick jag en annan b-ponny som hette red flash "flashan" Som va super snäll och duktig vi vann en la ihop 90 cm Sen så fick jag en d-ponny lillasyster crysler "lillan" som hade humör som hette duga... Som vi sålde för va 1 år sedan till dressyr folk, det går tydligen jätte bra där! Flashan såldes förra sommaren till den Goa familjen åhman.! :) Och sen nu har jag pinA! Det var alla hästar jag har haft och ridit som jag kommer på iaf ;) Hejdå ha en bra dag, ä på ÖoB nu :)


Handla

Är påväg till stan för att handla lite med mat och skit med mamma ;) haha Kanske blir dålig uppdatering från Josse idag men hon är ju i Sveriges huvudstad som ni vet! ;) ❤ taggar träning ikväll!!


Lunch!

Gott :)


Dagen!

Hej, vaknade ca 08.00 :) Har bara legat och latat mig i sängen.. ;) Idag står, stallet och rummet på schemat! Åker till stallet ca 16-17 tiden sen vid 18 är det träning för MAMMA, så jag ska få rida Danne som jag red/ hoppade igår! Kan även säga att innan jag red honom igår va det typ 4-6 månader innan jag red honom sist :) hehe Så jag är super nöjd med honom igår, idag vet jag inte va vi skulle träna på.. Dom som ska vara med är iaf: Josse och blondie Esther och Nero Jag och danne Tomas och Erica Japp det är dom som ska vara med! Uppdaterar snart igen med ett härligt kort inlägg, nej men tänkte göra ett åsikts inlägg, vad ska jag skriva om? ❤ kram emma


Stockholm

Ohh yes är i Stockholm idag, just nu sitter jag på mammas jobb och tänkte fixa massa tidsinställda innan jag drar ut på stan och shoppar, ska se om jag hittar något roligt till mig, ska kolla på Gina Tricot och prova byxor, my love! Kanske blir ett par nya, ni vet dom svarta med dragkedjor som jag la upp! Åhh älskar dom, så snygga!
 
Igår blev det STORT rekord, och det är BRA riktigt BRA, tack för det!
 
// Josefin

@ livet

Lever med ett leende på läpparna, men det är ändå helt sjukt, jag har massa tankar, både kring min ponny som är ute på foder och livet i helhet..

Först min ponny som är ute på foder.. En av tjejerna ska skaffa egen häst, vad händer då? Vi måste ju ta tillbaka honom, om han inte blir såld då måste han lixom åka till himmelen, visst han är 19 men det märks inte, han är frisk och pigg och jag känner att jag bara lämna honom pga att jag hitta en bättre ponny.. Visst jag vill utvecklats men det känns inte rättvist, Arhamiz är mitt liv mitt halva hjärta! Han fick mig att våga rida, vi har kämpat! Jag har så unika stunder med honom och nu kanske han kommer va borta forever.. Jag kan ligga och gråta bara för att jag inte vet hur det kommer bli.. Det är jobbigt att veta att vi måste ta ett beslut.. Han kan va kvar där året ut eller inte?! Asso det är jobbigt att inte veta.. Livet då..

Det är helt amazing killen jag älskar vet om det och visar kärlek tbx, men asso det är ändå något.. Vafan ska det va så här för?! Aja vänner har jag gått om men dom jag litat mest på har helt plötsligt börja svika.. Jag är inte sån som håller på och ältar och ältar för att folk håller på, jag går vidare och är dom tillräckligt mogna går dom efter annars är dom inte äkta, jag kan älta kärlek hur mycket som helst men vänskap, asso man hittar folk som sviker och är falska men oxå dom som man känt hela livet och lär känna ytterligare hela livet..

Livet är tufft men man måste orka kämpa, vara tuff och stark visa vad man vill, kunna älska och hata! Ge och ta emot! Kärlek och vänskap man måste klara av alla hinder på vägen.. Det är som en väg med massa saker du måste passera, eller varför inte en hoppbana med olika svårigheter man måste komma över! Man måste va stark och gå vidare, inte stå kvar och älta! // Josse, depp shiit..


Hoppas ni orkar läsa hela!

Tänkte göra ett Lååååååång inlägg nu, kommentera vad ni tycker,
 
Vad är skillnaden på bloggar?
 
Jag vet inte varför men jag tänkte skriva till ER vad jag tror.
 
Jag tror att det är för att vissa bloggare kämpar allt som har för att få 10 unika under 1 dag..
Vissa skriver 1 inlägg per dag, och har 20-30 st unika per dag, varför?
Jo kanske för p.g.a bloggnamnet, vissa namn kan vara krångliga att komma ihåg, stava, osv..
vi (jag och josefin) tycker att vi valde ett bra namn, smsatsande, enkelt att komma ihåg, iaf för dom som satsar till SM, osv, men tar man nåågot jätte låååååååång och krångligt kanske folk bara tittar på bloggen om man länkar den..
 

Vi har oxå en stor hjälp på traven på våran blogg, vad?
JO, Facebook, det finns massor av sider som man kan länka sin blogg på, och detär super, det ger oss säkert 75% av våra läsare, och resten av kontakter, kompisar, osv
 
Om man har en blogg med kanske 300-600 unika läsare per dag, kanske man har haft en liten blogg, som kanske bara har haft 10-15 läsare per dag, men verkligen lagt ner tid, och energi på att få sin blogg stor!
 
Ni kanske har hört talas om Nellie Berntsson?
Hon hade ingen jätte stor blogg för 3 år sen?!
Folk tror att hennes blogg blev känd genom ponnyakuten osv
 
Och HÖÖKS, hon hade kontrakt med dom långt innan ponnyakuten, och hon är värd sin blogg, hon har just nu 3 hästar, iof är inte alla hennes men ändå, hon levererar hela tiden och är en stark person som verkligen ger allt för sin blogg, visst vissa dagar är hennes uppdatering, MEN, ja ett STORT MEN, det händer inte ofta att det är dåligt uppdatering,
 
jag har en bit kvar att skriva, så läs vidare vettja!
 
 
Jag ska nu berätta om min och josses blogg!!
 
När vi startade bloggen sa vi:
-OMG! vi har haft 6 unika idag!
och va jätte glada för det, nu sitter vi här och har mellan 50-100 unika per dag, varför?
 
Vi har kämpat med denna blogg, fick  grymt snygg header!!
Ni har ingen aning hur många tårar och glada miner som ligger bakom denna blogg.!
 
Vi älskar när ni kommenterar, och visst vi har börjat fått några elaka kommentarer, men helt ärligt, dom bara rinner av oss, vi bryr oss inte om dom, skulle ni skriva tips, klart vi blir glada!!! vi skulle ADLRIG bli arga på er!
 
Vi hoppas verkligen att ni nu VÅGAR kommentera med erat egna nanm, egna mailadress, och gärna eran blogg, vi blir mer besvikna på dom som kommenterar anonymt elakt, än med namn, det kan vara min bästa vän som skriver elakt men med namn, då kan jag bara fråga
-vrf, skrev du så?
och få ett ÄRLIGT svar tillbaka, jag blir glad om jag får veta andledningen till varför du/ni skriver den kommentaren..
 
 
Vad var det mer? Jo, juste!
vad tycker ni om våran blogg?
vad ska vi göra?
Vi kan redan nu avslöja att det kommer vara en tävling på bloggen!!
 
Men ska vi ändra på något?
1: hiss/diss?
2: this or that?
3: dagens blogg?
4: veckans blogg?
5: bloppis?
6: videoinlägg?
7: nått om våra hästar?
8: frågestund?
9: veckans bästa kommentar?
10: Tävlingar?
11: veckans failbild?
12: Vill ha det här.. ?
 
ja vad vill just DU/NI ha, kommentera med det ni vill ha,
vill ni att vi ska ha txp: tävlingar kommentera, siffran, alltså
10
vill ni även ha this or that, skriv också till siffran
2
, eller bara det ni vill ha,
ge oss förslag, mera film?
!!
kommentera vadni vill ha?! :D <3
 
Emma ochJosefin
skriven av : Emma
 
Jag o danne
 
 
 
 

2 månader

Idag är bloggen 2 månader och 4 dagar gammal, shit att statestiken är så här bra, idag blir det besöks rekord kan vi avslöja!
 
Ni är bäst!
 

kulkul!

idag kanske det blir besöksrekord, blir det det får ni en överraskning den 6 nästa månad, då händer någon med bloggen! :D

Är helt kär!

Åhh är galet kär i denna ponny, nej jag ska ABOLUT INTE köpa en till häst men jag kollar lite och den här är jag helt såld för, my looooove!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=623614
 
 
// Josse

The day!

Hahaha jag failar ganska mycket så skratta på ;) // Josse


Jag hoppade ju danne idag, kolla hur det gick här nere!!

 
 
han va så duttig!!! :) och nej jag kan stava, se här: duktig! ;)
hihi!
uppdateringen från mig har varit usel idasg, tyvärr... :( men har ingen täckning i stallet... :(
 
// Emma!

Dagens låt..

.. Är en "kompis" till mig, kan inte säga att jag känner henne as bra och nej jag försöker inte va kompis med henne för att hon sjunger, men vi gick på samma skola och vi har väll snackat en del! Jag vet iaf vem hon är hon hon är tjejen med låten, Rorro du är grym!
Kärlek och respekt till denna låt!
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=iA8uTZhtW4U
 
// Josefin

Buuhhuu

Sitter här och kollar lite bloggar osv.. Självklart lägger folk upp bilder när dom pussar sin "älskade" och massa mys bilder, blir ju sjukt avundsjuk! Haha vill oxå ligga i soffan och bara mysa.. Ehh ska ta och lägga mig nu, eller nej men imorgon får ni veta om jag får en myyyys dag eller inte! ;)
 
PussoKram, Josefin

Måste ha!

Haha jag har kollat på så sjukt mycket som jag vill ha kan ju slänga upp en lista, och det är bara vad jag vill ha men aldrig att jag skulle kunna köpa allt just nu, det är både saker till hästarna och till mig!
 
 
Till mig:
 
Wilma top - Gina tricot
Elly coated zip jeans - Gina tricot
Isabella destroy jeans - Gina tricot
Ny mascara, MÅSTE
Nya vita ridbyxor, uhh yes - KL eller JW
Tretorn Advance - röda eller blå
 
 
Till ponnysarna:
 
Jin Stirrup stigbyglar - Blåa
Blått pannband, till Ludde
BoT snabbandag, till Ludde
Nya vardags benlindor
Babypelham, till Ludde
 
// Josefin
 
 
 
 
 
 
 

4timmar!

Såg att senaste bloggningen va över 4 timmar sedan.. Skämmas får man väl göra.. :p jaha, har inte något roligt så ni får en "bildbomb" :)

 


tråkiga jag snackar lite ;)


Lill korven.. :)

Haha!


HJÄLP!

Behöver hjälp med bloggen, någon som kan fixa "nästa sida" längst ner på designen? Skulle va lite roligare om man kunde kolla längre in på bloggen utan att trycka på "inläggen"! KOMMENTERA!
 
Kram

Godmorgon...

Hej bloggen.. Idag vet jag väl inte riktigt vad jag ska göra, men hoppas väl på att bara lata sig, känner inte alls för att åka till stallet idag.. Just nu kollar jag fortfarande på tv :p Kram! // Emma Reklam... Bilden längst när är på Erica :)

 


Helluu babe's

Hej alla älskade läsare, statistiken är väll inte bäst så ni får jobba påT !
Just nu ligger jag i sängen och ska väll sova snart, och ni lär bli galna på mitt tjat om att jag snackar
med världens bästa person every time men han betyder så jävla mycket så just nu
handlar det mesta om honom i guess! Ni får stå ut! Och när jag ändå skriver så
kan jag säga att han har fått mig från botten till toppen, är lyckligast i
världen och jag vet att du vet det, haha!

A <3 J

 

Imorgon blir det ju inte så
mycket att göra tror jag men stallet blir det iaf! Happy girl! På tisdag blir
det en as bra dag, eller jag kan ju alltid hoppas! ;) ni får veta mer då!


Bjuder på bilderna.. // Josse


Godnatt, bättre statistik!

Godnatt på er, är super trött nu!! :p O statistiken är bättre!!


Badminton


The day..

.. was a good day.. Ja ni läste ju, dagen har varit fett bra fast njae kanske inte så bra ändå.. Det har regnat och regnat och åter igen regnat heeeeela dagen. Jag vakna lite innan 11 eller ja mamma tyckte inte jag skulle sova mer ;) vi åkte till stallet och gav Ludde lite hö då han står i en grus hage just nu, sen köpte vi en flugluva på hööks och så åkte vi hem och bara tog det lugnt. Efter det åkte vi och tog in hästarna, det blev lite mys osv och blöööööt blev jag.. Nu har jag käkat och sitter och snackar med han, ja ni vet ;)
 
Imorgon ska jag ut till stallet och hoppa Blondie lite sen vet jag inte riktigt vad som händer men de får vi se.
 
Ha de bra my lovers!
 
// Josefin
 

Mot..

Stallet!! :)


Hej alla!!

Hej alla Ja idag är det skit väder så vi va för och tog in pållarna. Sen åkte virtuell Hööks och bytte pinad skor.. :) Sen köpte mamma 9 liter jordgubbar.. Så hon har gjort kräm, och typ sylt tror jag :) Se Så vi ska åka till stallet ikväll istället.. :(


Mot bio!

Ska kolla ICE age!! :) Med min familj den börjar 6 men vi ska köpa lite "snacks" först! :)


Vart och tagit in hästarna! :)

Har precis tagit in hästarna, träffade Josse idag på hästbutiken :) Köpte en sak där. Medans mamma köpte foder :)


Me!


missade några.. :P

dom här fick hon av mamma :)
 

BILDER!


Pinas FÖDELSEDAG!

Japp.. Idag v Blev min korv 6 år!! D :) Bildbomb kommer!! Kan ju berätta i denna text då :D ----------------------------------------------------- Vi började med att fodra alla.. Medans som åt upp maten så gjorde jag tårtan med pina.. :) Det var äpple, banan, morot på.. Med knäckebröd, och en massa chokladsås! :D Haha Hon geggade omkring ganska mycket.. :p Haha.. Men iaf, hon verkade gilla den och så :) Sen så fixade vi stallet och hon fick sina presidenter (bild) Hon blev säkert super glad, sen fick hon godis.! Sen hade vi en "mänsklig" tårta oxå :) ganska kort förklarad kan göra längre sen, idag kanske pins får ett nytt schabrak oxå! :D Kram'


Bloggappen funkar!!

Nu kommer uppdateringen bli mycket bättre igen! Äntligen funkar appen!!


Godmorgon!

Hejhej, just nu sitter jag i bilen för att åka och hämta hö till hästarna, sen ska jag väll rida och fixa, har lite brottom så vi syns sen!
 
// Josefin

Hej alla , imorgon blir det bildbomd

Och jag ljuger Inge det kommer bli bildbomd!!!!!!'n :D

Allt kan verkligen hända

Vet inte ens vart jag ska börja, herre gud vilken kväll (igår).. Att starta dagen med att vara lyckligast i värden och gå och lägga sig som om man bara vill sjunka genom marken.. Allt kan verkligen hända, att snacka om det bästa och helt plötsligt va hur osams som helst, haha skrattar själv åt att man ens orkar hålla på.. Aja väll lugnt nu, det är alltid svårt att släppa och det lär sitta i ett tag till men nu får man väll dra upp smilet lite ;)
 
Idag blir det att åka till stallet och rida Blondie tror jag, annars blir det lite lugnt.. Ska städa lite på rummet och rensa lite bilder och skit på datan.. Hoppas att det inte regnar sen när jag ska rida för det är så tråkigt då, haha.
 
Ett inlägg som inte handlar om något vettigt men aja puss och kram, Josefin
 

Tråk

Har varit och handlat med pappan på fm.. :)
Så nu tänkte jag kolla tv sen byta kläder för stallet :)

///Emma!! :)

Just some shit..

Ensam är starkt, det har jag lärt mig. Att känna smärtan när man blir sviken är jobbigt, att veta hur man bara kommer sakna, sakna det bra! Jag tror att jag blev rädd, rädd för kärleken och känna smärta, visst jag hann ha ett förhållande emellan men det va INTE rätt och verkligen inte han med stort H, det va fel, och smärtan kom, även alla minnen från den dagen då jag miste han som jag alltid skulle kunna dela mitt liv med, idag är jag stark nog, stark för att inte behöva bry mig! Stark nog för att klara av att träffa killen med stort H vilket jag gjort.. Smärtan finns där inuti och kommer alltid göra men det här känns bra, och det kan va värt det! Kämpa för honom är ett MÅSTE, att lämna honom är inte ens något att tänka på. Killen jag skriver om vet att det är han, och jag säger det DU är han med stort H, det borde du va stolt över, att  känna äran, kunna veta att det är just du som fått mig att kämpa, och börja älska..
 
Killen du vet exakt vem du är så jag säger bara en sak.. *** ****** ***
 
(ohh yes, jag skiter i om det här är "larvigt")
 
 - Just talk about what I love, it's just you -
 
Puss o Kram, Josefin
 

Nellie Berntsson

Nellie Berntsson
 
Nellie är en grymt stark person och nej jag känner henne inte IRL men jag kollar hennes blogg varje dag utan att va ett mega fan, det hon gjort är coolt, det är något bra! Jag ska säga att jag tyckte Nellie va en snobbig unge som bara gled runt och fick bra hästar men hallå? Så är det verkligen inte och jag tycker alla ni haters borde läsa lite mellan raderna på hennes blogg, hon kämpar så inihelvete vad hon kämpar, Bellman är verkligen inte lätt att rida men Nellie klarar honom, DET är starkt att orka höra alla jävla diskutioner och sen bara gå in och vinna, tjejen är 12 år och är KÄND pga sin grymt bra blogg och så klart genom ponnyakuten oxå, och jag tror inte det är så jäkla lätt att va "Nellie Berntsson" men hon klarar av det, hon är stark! Hon har antagligen eller jo hon har kämpat massor med sina ponnysar och allt annat, MEN vet ni vad ? Hon klarar av det för att hon är stark nog, haha vart ska jag komma med den här statusen undrar jag själv men jag vill bara säga att NI ALLA ska sluta hacka på Nellie, och alla haters gör som jag inse att hon är stark och ni avundsjuka! Hon har utveklats något otroligt och tro mig hon är BRA, riktigt BRA, hon får chansen att rida sveriges bästa ponnysar och det är hon värd! Nellie Berntsson om du kollar in här så får du säga vad du vill men först tänker jag säga att jag har gått från haters till lovers, och du tjejen du är grym!
 
// Josefin

Snabbinlägg!

Hej eftersom jag tråkat sönder just nu sp slänger jag in ett inlägg,
Min helg kommer vara superduperrolig ändå nu..
På lördag ska jag iväg på bio med familjen, vilken film?? Ja vill ni veta få ni från här nere!!
Och på morgonen har vi morgonsur då ska det hända saker! Vad tror ni?

Det kommer komma många bilder på lördag!
Vad tror ni kommer hända?
Dessutom har jag fått blåsor på mina händer av värmen från tyglarna.. :/ blää,

Menmen , något bi kan fundera på och kom ihåg: kommentera!!!!! :D statistiken är grym så med kommentarerna!! Och imorgon kommer en super super rolig överraskning för er och BLOGGEN!! :D vad tror ni?

Top of the day..

.. Va helt klart dagens träning med Blondie, den lilla ponnyn kan ju! Ja, jag tjatar om hennes fantastiska gång och att hon släppt men åhh vad jag blir glad när jag sitter på hennne, min hjärte ponny! Mer snack om själva träningen då.. Vi hade lite trav bommar och små hinder sedan en 5:a, det handlade mycket om att få hästen lyssna osv, Blondie hoppade 5:an på ca 90 och det kändes inte så svårt för henne, det får bli lite tävlingar med henne medans Ludde vilar nu ett tag! Hejaheja, va ett tag sedan sist kan man säga, men nu får vi köra på så att ponnyn kan visa vad hon kan, bästaste flickan!
 
Film kommer typ imorgon, hoppas jag!
 
// Josefin

VIDEOBLOGG

Nu har jag fixat så att våra videoinlägg kommer upp här på bloggen, dom har tydligen kommit upp på min förra blogg men nu är det fixat!

// Josse

Hello!

Hej hallå! Idag ska jag ju träna så ni får väll reda på hur det går ikväll, hoppas på att mamma filmar lite så ni kan få en liten film snutt på min prinssesa. Just nu sitter jag och chillar i sängen och snackar med en person som vanligt ;) Haha jag tycker att ni borde va nyfikna!?
 
Vi tappade ganska mycket läsare under den tiden vi inte kunde uppdatera så mycket men snälla ni vi hade ingen täckning och blogg.se appen är ur funktion..
 
Ha de bra, puss o kram!
 
// Josse

Wohho..

.. vilken dag, helt galet bra! Börja med att dra till Lina och Victoria och åka till Råby för att bad, vilket jag faktiskt gjorde oxå.. Sen är det så att Blondie går så jäkla bra just nu, helt sjukt vad den ponnyn kan gå fint, gahh helt otroligt bra kännsla, är så himla lycklig! Allt bara har släppt och ponnyn går så jäkla bra! Helt sjukt jäkla lycklig! Om ni bara förstod hur jag kämpat med denna ponny utan att få något tillbaka men nu så har hon visat mig vad hon verkligen kan och gör bäst, shiit fina flickan! Kärlek till ponnyn idag! Imorgon blir det markarbete för Lisa och det är Blondie som ska få träna, det va ett tag sedan kan jag säga.. Känner mig riktigt taggad och tror att det kommer gå bra, iaf så som hon har gått dom senaste dagarna, helt otroligt vad den lilla ponnyn kan!!!  Nu ska jag trimma den lilla ponnyn så vi kan ut och tävla igen, och jo tack kapaciteten finns verkligen där, hjärte ponnyn!
Och just nu sitter jag och snackar med en jäkligt underbar person.. Och ja livet är på topp så nu ska jag gå och älska livet lite till, see you later!
Puss&kram my lovers!
 
 
// Josefin
 

ska införskaffas!

detta ska bli nästa present till Pina som hon ska få om ett tag, mot slutet av sommaren :)
 
lite dålig kvalite men men, och om hon är fin i knoppar.. ska pröva imorgon, ska hon få luvan till:
så häääääääääääääär fint!
det övre schabraket och mössan, men annars får hon bara schabraket, ett måste, sen har jag ett par grå senskydd.!
så då har vi tävlings outfits, menn måste kolla så jag har kvar de grå skydden!! :)

DU är vad DU äter..

haha, ja ni läste rätt, kollar på Nya säsongen av anna skippers "Du är vad du äter".. :)

Tråååk

Har tråk i solen just ni, snart ska jag o mamma åka in till stan och köpa lite styffs!

Woohhhoo

Livet leker! Älskar det här!

Vill ni veta? Jo men kika in imorgon så ska du få veta ;)

// Josse

<3

 
allt stämmer verkligen.. <3
 
/Emma

3 bilder från vingåker, fotade av emilia Svedlind! :D Alla är från klass LB+ alltså 95 cm:)

 
alla hinder är på 95 cm, från klass lb+:)
bästa ponny hon kom snett på muren haha, syns på bilden ;)
honn hoppar ju jäkla fint över alltså, bästa ponny! <3